auringonkukka.jpg

Vaikka vaan kaksi viikkoa niin ihan parasta! Ohjelmaa on kyllä aika paljon kalenteriin buukattu mutta kun on kivaa ohjelmaa niin sehän on vaan kiva. - Ja aina voi tehdä ohjelmaan muutoksia.

Loma alkoi kylläkin hiukan ikävästi sikäli että kävin keskiviikkona lekurissa ja sen perään fyssarilla kun kuukauden päivät vihoitellut vasen kantapää oli vaan jo niin kipeä että lääkärin pakeille oli pakko lähteä. Lääkäri laittoi tulehduskipulääkekuurille ja passitti fysioterapeutille tutkittavaksi. Siellä selvisi yllättäen että muutaman vuoden takaisin lammaskolarin (tai oikeastaan sen leikkauksesta) johtuen mun vasen jalka on n. sentin pitempi kuin oikea. Mistä taas johtunee että vasen lantio on ylempänä eli lantio on vinossa ja mikä tietysti aiheuttaa liikkeisiin virheasentoa jne. Ja sitten se vasen jalka ei taivu ääriasentoihin ihan niin hyvin kuin pitäisi ja oikea jalka puolestaan menee mihin sattuu tai ainakin vääriin asentoihin kävellessä. Siispä sain jumppaohjeet, kävelyohjeet ja komennuksen hommata kantapään alle pienen lisäkorotuksen tukemaan nyt sitä vasenta ettei akillesjänne pääse venymään. Ja sitten se laittoi vielä kinesioteippauksen joka onneksi ei haittaa elämistä. Loman jälkeen on uusinta tsekkaus.

Torstai-iltana käytiin koko lauman kanssa Imppareiden arkitottis treeneissä. Rexin kanssa harjoiteltiin olemaan vieraiden koirien lähellä ja muutenkin totuttelemassa erilaisiin koiriin. Pihkan ja Cooperin kanssa kerrattiin vähän perusjuttuja. Teki hyvää kaikille koirille. Rex tarvitsee selvästi lisää siedätystä toisiin koiriin, vähän oli jännää toisten koirien kohtaaminen.

Koska sää oli varsin vaihteleva, väillä satoi ja sitten taas paistoi, päätettiin käydä toimittamassa vähän asioita isolla kirkolla eli Stadissa. Samalla oli tarkoitus saada Rexille kaupunkikokemusta, sitä on tullut liian vähän treenattua. Varustauduin pitkä hihaisella paidalla, takilla ja sateenvarjolla sillä aamulla oli vain 13 C ja tosiaan sadetta vähän väliä. No onneksi sade oli lakannut kun kaupunkiin ennätettiin ja aurinkokin alkoi pikkuhiljaa paistaa. Sitten olikin näissä vermeissä liian lämmin. Käytiin lounaalla Senaatintorin uudella terassialueella, puoli kahdentoista aikaan vain muutama koju oli auki ja syömämme salaatti Loopin kojulta oli tosi pettymys. Suurin osa jäi syömättä. En suosittele.  Sieltä kävelimme kauppatorille vihannes ostoksille ja samalla syötiin ranskalaistyyliset crepit kahvin kera. Ne olivat todella hyviä! Vahva suositus! Paremmalla tuulella kävelimme Espan läpi ja istahdettiin jäätelölle. Tai siis minä ja Rex istuttiin syömään jäätelö sillä aikaa kun Kai kävi hoitamassa omia shoppailujaan. Vielä ajettiin lopuksi parin pysäkin väli ratikalla sekä mun jalkoja säästääkseen että Rexin opetukseksi. Täytyy sanoa että Rex on todella helppo koira! Ihan sujuvasti se kulki joka paikassa, odotti rauhallisesti kun syötiin, eniten ihmetteli kovin kesyjä varpusia ja lokkeja :-) Ainoa asia mistä piti vähän tehdä numeroa oli toiset koirat, joita tosin ei montaa vastaan tullut. Kyllä oli pentu väsy moisen informaatio/kokemus tulvan jälkeen!

eduskuntatalo_rex.jpg

Paraatipaikalla

IMG_5825.jpg

Kauppatorilla crepsillä, kaverille maistuis kanssa.

Kotona Kai kävi vielä Cooperin ja Pihkan kanssa hakemassa vähän lisää mustikoita ja muutaman sienen, minä kävin hoitamassa Lystissä kastelukierroksen ja ottamassa kuvia niityltä ja puutarhasta. Testi mielessä ostettu neliön pala niittykangasta Turf quick on ollut oikeasti toimiva. Siinä alkaa nyt pikkuhiljaa olla kukinta parhaimmillaan.

unikko2.jpg

Jos huomenna ei sada niin ehkä Kai pääsee vihdoin puuliiterin kattoa laittamaan, pitkällisen odottelun jälkeen saatiin kattopellit vihdoin eilen. Ja minä taidan mennä marjapuskaan keräämään loput punaiset ja osan mustista ja sitten mehumaja porisemaan. Lystistä tulee nyt hyvin sekä kurkkuja että papuja, erityisesti tykätään kaikki noista omista kurkuista, ne makeita ja meheviä -paljon maukkaampia kuin kaupan kurkut.