Joulua ei ole vielä hyvästelty kokonaan vaikka tänään hyvästellään vuosi 2017. Kai kävi hakemassa satsin joulukuusen kynttilöitä Stokkalta - josta niitä vielä onneksi saa. Joten voimme vielä ihastella kaunista kuustamme.

IMG_0056.jpg

Eilen oli ohjelmassa vielä vuoden viimeinen taidepläjäys. Kain työnantajalla on iso taidekokoelma josta pieni osa oli esille Taidehallissa. Henkilökunta oli saanut vapaaliput näyttelyyn joten kävimme siis katsomassa "Taiteen henki" näyttelyn. Ja onhan siellä todella upeita töitä laidasta laitaan. Sieltä suunnistimme Intersportin alennusmyyntiin sillä olin vihdoin antanut periksi ja päättänyt hankkia nastakengät. Ne on tähän asti tuntunut niin turhilta kun todella liukkaita kelejä on kuitenkin niin vähän, mutta tämä syksy ja talvi on ollut sellaista pääkallokeliä enimmäkseen että pakkohan oli tähän taipua. Ja onneksi alennusmyynneistä sain Haltin nastakengät kohtuu hintaan.  Minusta paljon mainostetut icebugit on yksinkertaisesti liian kalliita käyttömäärään nähden.  Samalla kaupunkireissulla kävin näyttämässä mun Lumix pokkaria kamerakorjaamossa ja valitttavasti antoivat tylyn tuomion; ei kannata korjata. Joten jossain vaiheessa pitänee alkaa katselemaan uutta kameraa. Lumix on minusta ollut varsin laadukas pokkari mutta nyt siinä on linssissä naarmu joka tekee kuviin ikävän himmeän kohdan keskelle kuvaa. - Niin kuin täälläkin julkaistuissa kuvissa huomaa.

Vuoden viimeinen päivä valkeni aurinkoisena pikkupakkasella. Siis aivan ideaali ulkoilu sää! Kävin Pihkan kanssa kahdestaan jokivarressa kävelyllä (poikakoirat ovat edelleen sekaisin Pihkasta) kivassa auringon paisteessa.

pihkapellolla311217.jpg

Sitten otettiin poikakoirat kyytiin ja pakattiin retkieväät ja lähdettiin Kaitalammelle pienelle retkelle. Siellä meni aurinko pilveen mutta olihan mukava ulkoilulenkki ja poikakoiratkin käyttäytyi kohtuu hyvin. Paljon oli muitakin ulkoilijoita liikenteessä mutta onhan siellä tilaa mennä. Kotona laitettiin riistakamera uuteen paikkaan lähelle tietä josta kauriit usein kulkevat tien yli. Naapuri oli saanut pari viikkoa sitten riistakameralla kuvan täysikasvuisesta ilveksestä kävelemässä jokivarressa. - Juuri siellä missä Pihkan kanssa tänään kävelin! Vau! Olisipa hienoa saada kuva ilveksestä!

kaitalampi311217.jpg

Loppuilta vietetään perinteiseen tapaan kotona rauhassa, sillä vaikka koiramme eivät ole paukkuarkoja, emme halua niistä sellaisia tehdäkään. Minusta koko rakettien myynnin yksityisille voisi lopettaa. Vaikka ilotulitukset on minusta hienoja niin aivan hyvin riittäisi että kaupungit järjestäisivät kaikkien iloksi ilotulituksen.
Vuosi 2017 on pian mennyttä ja uusi vuosi edessä, siispä toivotan kaikille Onnellista Uutta Vuotta 2018 !