Olipas mukava lähteä kaikessa rauhassa ajelemaan Itä-Savoon Juhannuksen viettoon jo torstaiaamulla. Olihan sinne muitakin menijöitä mutta ei stressiksi asti. Pysähdyttiin matkalla nauttimaan perinteiseen tapaan Miekankosken ihanassa rantakahvilassa karjalanpiirakat -tietysti munavoin kera- ja kahvit järven päälle ulottuvalla terassilla. Sen jälkeen koirat saivat oman pienen virkistyshetken kosken rannalla. Tämä on meidän top 3 suosikki pysähdyspaikkoja kesäisin! Suosittelemme!

Seuraava stoppi olikin sitten Savonlinnan torilla jossa oli treffit systerin kanssa, tällä kertaa kahvin kaveriksi maistui minulle lörtsy ja Kai otti muikkuburgerin. Ja jälkkäriksi softis. Nam. Hyvin alkaa Juhannus näillä eväillä!

Koska sää oli mitä parhain niin reippaasti matka jatkui Hälvään Kain porukoiden mökille. Saunottiin ja minäkin jopa kävin hyvin pikaisesti kastautumassa. Vesi ei ollut todellakaan lämmintä! Koirat tolskasivat myös vedessä ja Cooper harjoitteli uimista uimaliivien kera. Pihka tietysti sai vain hyvin hillitysti kävellä rantavedessä ja muutenkin joutui reppana olemaan enimmän ajan hinassa ettei vaan lähde revittelemään haavaa auki. Pihka oli yllättävänkin rauhallinen ja malttoi olla iisisti paremminkin kuin odotin. Yöksi siirryttiin Savonlinnaan ja lauantaina vuorostaa jatketiin matkaa Ahvensalmelle veljen mökille jonka saimme Juhannukseksi käyttöömme. Kiitos kiitos! Juhannusaaton sää vaan ei enää ollut lämmin ja lempeä vaan hurjat tuulet saivat ihmiset ja eläimet pysymään varsin tarkaan sisätiloissa. Isä lupasi laittaa muurinpohja lettuja mutta eihän niitä voinut paistaa ulkona joten hän viritti paistopisteen varastoon. Hyviä olivat joka tapauksessa! Ja sauna lämmitti kaikki viluiset ja kun vielä "kokko" pidettiin takassa niin tupa oli lämmin ja mikäpä siinä oli Juhannusaatoa viettäessä.

kokko-takka.jpgkukat.jpg

Juhannuspäivänä eli lauantaina lähdettiin kaikki takaisin Savonlinnaan. Kailla ja Cooperilla oli aksakisat Tanhuvaarassa, jo perinteiset Jussin juoksut. Paikka on upea ja meininki sopivan rento, oikein harmitti kun ei itse voinut tällä kertaa startata. Mutta Kai ja Cooper kipaisivat hienosti hyppäriltä nollaradan ja tulivat toiseksi - vaivaisen sadasosan voittajalle hävinneinä!
Kuvassa Kai ja Cooper odottamassa starttivuoroa.

tanhuvaara.jpg

Kisojen jälkeen palattiin jälleen Ahvensalmelle saunan lämmitykseen. - Saunominen rantasaunassa on vaan niin parasta! Ja sitä paitsi köhäni selvästi alkoi runsaan saunomisen ansiosta helpottaa. Nyt vesi oli niin kylmää että minä en tarjennut edes mennä kastautumaan. Aurinko alkoi illalla paistaa laiturille ja tuulikin tyyntyä vaikka ilma oli vielä aika viileä.

Sunnuntaina pakattiin kamat ja lähdetiin hyvissä ajoin ajamaan kohti kotia. Tällä kertaa kierrettiin Pieksämäen ja Kangasniemen kautta. Kangasniemellä lounastauko ja Heinolan Harjupaviljongissa vohvelit ja kahvit. Extramutkat veivät sen verran aikaa että jouduttiin kuitenkin ruuhkassa Renkomäen kohdalla vähän köröttelemään, mutta onneksi ei sen enempää. Harjupaviljonki on kaunis paikka ja vohvelit hyviä mutta odotusaika on kyllä liian pitkä. Eli sopii kiireettömälle kulkijalle!

harjupaviljonki.jpg