Kaikenlaisten matkakohde pähkäilyjen lopputulema oli että lähdettiin viettämään pidempää viikonloppua Lontooseen. Ja tulipa käveltyä PALJON. Ja tuli samalla todistettua että jalka on jo kutakuinkin kunnossa. Hotellimme oli low budget versio joten ihan perus vaatimatonta tasoa. Sijainti oli kuitenkin se tärkein ja se oli erinomainen, aivan Kensington Garden puiston pohjoispuolella Bayswater alueella. Aamiainenkin kuului hintaan mutta se oli aika karu: murukahvia, tuoremehu ja paahtoleipää (marmeladi/voi nappi). Joten toinen kahvi oli tarpeen heti kun liikenteeseen lähdettiin. Hassulta näytti että siellä vielä koivut viherti monessa paikassa ja jotkut kukat kuten pelargoniat samoin. Päivälämpötilat olivat 5-7 C tienoilla mutta öisin oli pikkuisen pakkasen puolella.

tn_wedgewoodhotel.JPG Hotellin edestä tn_bakerstreet.JPG Holmes museo


Käytiin useassakin museossa kuten Victoria & Albert museossa, Sherlock Holmes museossa, British museossa ja Natural history museossa. Holmes museota lukuunottamtta kaikkissa oli ilmainen sisäänpääsy. Ja valtavasti muitakin turisteja. Erityisesti pisti silmää espanjalaisten turistien suuri määrä, ehkä siksi että he olivat iso meluisa porukka joka paikan tukkeena..

tn_fossiili.JPGtn_lasikiemurat.JPG

Metrolla ja bussilla liikkuminen oli kätevää Oyster kortilla. Ja kaksikerroksisen bussin yläkerrasta oli hienot näkymät jouluvalaistuun kaupunkiin. Jouluvalot olivat todella huikeat. Ei edes Pariisissa ollut tämän tasoista! Tuntuu että eri kadut kilpailivat kellä on huimimmat valot. Ja tietysti suurilla tavarataloilla omat huimat joulukoristelut.

tn_joulutavaratalo.JPG tn_portobello.JPG Portobellon värikkäitä taloja

Muuta mukavaa museoiden lisäksi oli lauantain Portobellon markkinat. Ajoissa kun oli liikenteessä kuten me olimme niin ei tungos ollut liian ahdistava, iltapäivällä se oli jo sietämätön. Lisäksi oli kiva käydä Kensigton Gardenin kello viiden teellä, vaikka teen ystävä sinänsä en ole.

Sen verran tuli Lontoota nyt nähtyä että ihan heti ei taida olla tarvetta uusinta käynnille. Joten good bye London!