Kun selvisi ettei Kain Nissan enää mennyt katsastuksesta läpi ja korjaaminen olisi maksanut enemmän kuin kärryn arvo on, on pähkäilty kiivaasti mitä tilalle. Tai siis tilalle pitää saada auto mutta minkälainen. Sillä pitäisi pystyä kuljettamaan pyörä ja sanoin että ei enää mitään rojektiautoja. Toisaalta kovasti mieli on tehnyt matkailuvaunun myynnistä alkaen kulkupeliä joka sopisi retkeilyyn koirien kanssa. Ja sitten Kai löysi netistä retkeilyauton, joka oli just se mitä etsittiin ja ikäisekseen vähillä kilometreillä. - Niinpä illan hämärissä naputtelin lainahakemuksen ja Kai soitti myyjälle että mieluusti haluttais nähdä kulkine livenä. Ja perjantaina töiden jälkeen sovittiin treffit Lohjan ABC:lle. Koska auto oli vieläpä kohtuuhintainen kilsoihin ja kuntoon nähden niin myyjällä oli puhelin käynyt kuumana ostajaehdokkaista. Mutta onneksi oli sopinut meille ekan näytön. Perjantaina kiivasta viestittelyä meidän laina-asian tiimoilta ja pienen onnenkantamoisen avustuksella lainarahat kilahti tilille vielä perjantai iltapäivän aikana. Myyjän kanssa asiat hoitui hyvin ja hän oli oikein mukava ja avulias. Ja niin me tehtiin kaupat ja koska me oltiin tultu kumpikin omilla autoilla tapaamiseen, päädyttiin jättämään Nissan huoltoasemalle ja Kai heitti uudella retkiautollamme myyjän takaisin kotiinsa Saloon ja minä palasin kotiin omallani.  Tänään käytiin hakemassa Nissan kotiin ja minä ajoin retkiautolla joka on ristitty Hopiaksi, sinne ja takaisin. Tuli harjoiteltua tuommoisen vähän isomman kulkupelin ajamista. Kiva peli on se! Nyt tietysti täytyy alkaa miettimään sopivaa retkikohdetta...

IMG_5491.jpgIMG_5486.jpgIMG_5489.jpg

Ja paimennuksen saralla kausi pääsee nyt tosissaan vauhtiin kun Pihka sai kisapaikan heinäkuun alussa oleviin paimennuskokeisiin. Joten nyt alkaa kiivas kisatreenaus - no ei niin kiivas mutta muutama tehotreeni on syytä saada alle. Niinpä tänään kävin tuossa lähellä Seutulassa treenaamassa ja myös Rex pääsi eka kertaa ihan oikeasti tutustumaan lampaisiin lähituntumalla.  Pihkan kanssa tehtiin ns oikeita töitä eli vaihdoin treenilauman ja erotin yhden lampaan pois laumasta ja lisäksi treenattiin kujaa sekä kuljetuksena että poispäin ajona. Molemmat sujui varsin mallikkaasti eikä minun tarvinnu huomauttaa haukkumisesta kuin muutaman kerran.

Rexi oli liinassa kun käveltiin hiukan pienessä aitauksessa lampaiden perässä. Sitten tauon jälkeen tehtiin niin että Paula oli liinan päässä ja minä kuljetin lampaita. Rexillä oli ajoittain oikein hyvä fokus lampaisiin ja ennen kaikkea se oli koko ajan rauhallinen, ei yhtään arastellut tai säikkynyt lampaita eikä haukkunut!!!! Toki välillä söi papanoita tai keskittyminen herpaantui mutta se oli oikein lupaava alku. Myös lampaat selvästi pitivät sitä koirana ja väistivät sen painetta. Hyvä alku!

Huomenna lisää paimennusta Pihkan kanssa ja yhdet synttärikekkerit. Siinäpä ohjelmaa yhdelle päivälle!