Lattia homma on viikolla edennyt ja on viittä vaille valmis. Kivet loppuivat kesken, mutta eiköhän puuttuvat palaset saada viikonlopun aikana. Sen jälkeen istutuslaatikoiden laittoa ja muuta sisustushommaa.  Ehkä Vappuna pidetään kasvihuoneen avajaiset?

kasvis_lattia.jpg

Vapaa päivä sattui tänään sikäli erinomaisesti että HAM:ssa eli Helsingin kaupungin taidemuseossa oli ilmaispäivä, joten kävin katsomassa Ellen Thesleffin näyttelyn. Ellenistä on hiljattain kirjoitettu elämänkerta ja tämän päivän Hesarissa ja Ylessä juttua. Samalla tuli katsottua Toven töitä jotka ovat saaneet pysyvän paikan HAM:ssa. Mulla on ollut koko viikon selkä kipeä maanantain puutarhatöistä koululla. Ei vanhan pitäis alkaa riehuu.. - joten mitään ruumillista työtä en omassa puutarhassa ole sitten voinut tehdä. Että hyvin joutaa taidenäyttelyissä käydä.

tove.jpgellen.jpg

Toven tekemässä reliefissä on Toven omakuva ja pieni muumihahmo, vaikka ensimmäistä muumikirjaa ei vielä tuossa vaiheessa ollut julkaistu. Muumit olivat jo hiipineet Toven maailmaan selvästikin. Ja vieressä Ellenin yksi minun suosikkitöistä. Valitettavasti kännykkäkamera ei toista värejä niin loistavina kun ne luonnossa on. Mutta ihailen erityisesti näitä Ellenin ekspressionismi jakson maalauksia ja niiden upeita värejä ja muotoja.

Viikkoon on mahtunut enemmänkin taidetta sillä keskiviikkona kävin Anabelin kanssa Kansallismuseossa, osin siksi että Anabel ei ollut siellä aiemmin käynyt ja osaksi Nick Brandtin valokuvanäyttelyn takia. Brandtilla on huikea tekniikka kuvata Afrikan suuria eläimiä, hän käyttää ihan vanhanaikaista filmikameraa kuvaukseen. Tässä näyttelyssä on käytetty vanhoja kuvia joista on tehty suurennokset ja ne kuvattu nyt vuosien jälkeen samassa paikassa kun alkuperäiset kuvat. Tämä näyttää raadollisesti mitä on tapahtunut muutamassa vuodessa, luonto on kadonnut ja slummit ja kaatopaikat täyttävät paikat. Erittäin surullista sekä ihmisten että näiden eläinten kannalta.

nickbrandt.JPG

Koulussa oli ke-to ammattiruotsi päivät, jolloin tehtiin lähinnä sidontaa ja samalla puhuttiin ruotsia. Tosin osa porukasta ei puhunut oikeastaan ollenkaan. Pääasia oli kuitenkin se, että saatiin tehdä aika vapaasti mitä haluttiin ja minä pääsin mm. harjoittelemaan morsiuskimpun tekoa. Siitä tuli mielestäni ihan kelvollinen vaikka parannettavaa toki jäi. Lisäksi tein omaa projektiani eli pienen testi asetelman ja sillä olen luvannut kaverille tehdä ensi viikon lopulla 13 pientä asetelmaa hänen juhliinsa. Asetelmaa varten kerään mustikanvarpuja koivunoksia maljakkoon vihertymään ja lisäksi tarvitaan rahkasammalta peittämään oasissieni. Joten kaikenlaista juttua on vielä projektin merkeissä.

morsiuskimppu_kamera.JPG