Nimittäin Kain ja Cooperin nollaton putki 3-luokassa päättyi vihdoin. Ehtivät reilun vuoden aikana startata 59 kertaa ennen ensimmäistä nollarataa. - Monesti se on ollut niin lähellä. Oltiin eilen Liedossa oikein karavaanin kanssa kisaamassa, ikään kuin karavaani kauden päätteeksi. Tuomareina oli Mikkilän Sari ja Mujusen Salme. Vähän olin toivonut että Sari olisi tuomaroinut medit mutta valitettavasti ne oli Mujuskan ratoja. Ei ole mun suosikkeja tämä Mujunen. Se tykkää laittaa kummallisia putkihärdellejä ja kaikkea muuta kuin loogisia ratoja. Niin nytkin. Tosin täytyy myös sanoa että ohjaajassakin on vikaa. Eka hyppäri ei ollut haasteellinen putkien takia vaan omituisen hyppyhärdellin takia ja mun ois ehdottomasti pitänyt pitää kiiini alkuperäisestä suunnitelmasta eikä mennä yrittämään valssia vaikeaan paikkaan. Niinpä hylky siitä tuli. Ja tuli aika monelle muullekin. Vain 3 tulosta koko radalta. Kai ja Cooper eivät osallistuneet hyppärille. Toka aksa rata oli ihan tehtävissä mutta alkumetreillä jälleen hylly valssikohdassa. Vähän liian myöhässä valssiin ja Pihka yllätten lähi väärälle hypylle joka oli vielä aika kaukana.. No loppurata meni ihan kivasti joten ihan hirveesti ei se harmittanut. Kaille ja Cooperille myös hylky. Me ei startattu kolmanne aksaradalle, onneksi, koska siinä oli kolme suoraa putkea peräkkäin! Kaille ja Cooperille sen sijaan rata sopi hyvin ja niin napsahti nolla plakkariin ja sillä sijoittuivat viidenneksi. Aika pienet erot oli siinä viiden kärjellä.

Sää Liedossa oli vähän tuhnuinen ja kostea, mutta lähdettiin vielä kisan jälkeen käymään Ruissalossa jossa viimeksi ollaan käyty joskus 90-luvulla. Ehdittiin just tehdä pieni metsälenkki koirien kanssa ennen pimeää. Ruissalo on kaunis paikka ja joskus pitäisi yrittää tulla paremmalla ajalla (ja valoisaan aikaan) tutustumaan tarkemmin.

Muuten viikkoon on mahtunut viimeinen tätien kanssa treenaus, ensi viikolla tädit lähtevät pois laitumelta. Treenit sujui ihan mukavasti ja tädit olivat varsin sopuisia. Pihkaa tosin otti pannuun kun pidin sen liinassa koko ajan. -No tämän jälkeen talvikausi treenataan muualla ja päästään hiomaan osaamista vähän helpommilla lampailla.

Torstaina oli tokoa, olen suorastaan vähän innostunut jälleen toko treenaamisesta. Siihen on yksi syy uudet säännöt ja toinen hyvä koutsi. Ollaan Imppareiden koulutusryhmässä ja meillä on tosi kiva ja kannustava ryhmä ja kerraassaan mainio ope. Hän näkee kaiken niin positiivisesti ja osaa antaa jokaiselle hyvät täsmä ohjeet. Tällä kertaa teemana oli nouto jossa Pihkan osalta harjoitellaan kapulan pitoa. Saatiin siihen hyvä idea eli nyt en auta Pihkaa asiassa vaan antaa sen itse ratkaista millä herkun saa. Toisin sanoen pistää Pihkan aivonystyrät hommiin.

Kaiken ohessa olen viikon aikana saanut valmiiksi jakkaran tuunauksen ja innostunut kausiherkusta eli kurpitsasta. Ensin tein perunakesäkurpitsakeittoa ja nyt viikonloppuna omenamyskikurpitsakeittoa. Hyvää tuli molemmista!

valmisjakkara.jpg

Pari päivää vielä töitä ja sitten loma! Perinteiseen tapaan tutulla porukalla lähdetään katsomaan maailman parhaiden agilityä. Toisen kerran MM-agility kisoja mennään katsomaan Tsekkeihin, joten onneksi oli tallessa vielä edelliseltä reissulta kartat. Reissuun on hyvä lähteä kun tietää että koirilla on hyvät hoitajat, Pieksu menee - perinteiseen tapaan- Päitsihoviin ja shelttejä tulee kotiin hoitamaan naapurin tytöt.

kartat.jpg