Viikonlopusta tulikin yllättävän vauhdikas. Kai oli koiriensa kanssa mökkeilemässä ja minä "raadoin" töissä. Sitten keksin että voisihan sitä vielä yrittää saada liput lauantaiksi Oopperajuhlien italiaisryhmän Tosca näytökseen. Ja olihan siellä vielä muutaman irtopaikka tarjolla joten eikun viikonlopun ohjelma uusiksi.

Perjantaina pääsin onneksi lähtemään töistä hiukan aikaisemmin ja ehdin pakata tavarat ennen kuin ajoin Seutulaan paimennustreeneihin. Treenit ei mennyt niin hyvin kuin edelliset, lähinnä koska nämä oli tosi tahmeat lampaat ja Pihka joutui käskemään lampaita aika paljon. Ja turhautti niin koiraa kun minuakin. No, siitä lähdettiin ajamaan Savonlinnaan ja mökillä oli puoli kahdentoista aikaan. Perjantaina oli ukkosta ja sadetta pitkin Itä-Savoa ja lauantaina sää oli aika vaihteleva. Lämmitettiin sauna ja uitiin ja sen jälkeen paikat kuntoon ja Savonlinnaan vanhempien luo. Kai oli bongannut facesta että kaveri myy rapuja joten hän kävi vielä ostamassa pienen satsin rapuja meille herkuteltavaksi ennen oopperaa. Rapujen keittämiseen ja varsinkin jäähdyttämiseen menee jonkun verran aikaa joten tiukka oli aikataulu. Mutta kyllä kannatti! Kotimaiset ravut on vaan niin hyviä. Rapuherkkujen jälkeen nauttimaan Puccinin Tosca oopperan huikeasta esityksestä upeassa Olavinlinnassa. Kyllä kannatti!

raputarjotin.jpg

Toscan toisen näytöksen alusta kuva.

tosca_2nayt%C3%B6s.jpg

Sunnuntaina aamulla piti sitten jälleen pakata lauma kyytiin ja lähteä tien päälle ajoissa sillä meillä oli Janakkalassa agilitykisat puolelta päivin. Onneksi vain yhdet hyppärit. Kumpikaan ei tehnyt tulosta sinänsä helpohkolta radalta. Rata oli tosi vauhdikas ja virtaava ja pienet lipsahdukset veivät hyllylle. Mutta tyytyväisiä oltiin molemmat koirien hyvään estehakuisuuteen, varsinkin olin tyytyväinen Pihkan hyvään putkiin irtoamiseen. Kun ei ole koko kesänä treenannu niin ohjaajat olivat vähän ruosteessa ja koirat aika kuumina.

Illalla tuli Somerolta mukavia uutisia kun toinenkin Pihkarilli eli Quattro (Mustantassun Pikkutähti) ja Sanna suorittivat paimennuksen esikokeen hyväksytysti. Hienoa! Paljona onnea!

Ja me vietimme vielä mukavan illan Elitessä ja Regatassa saksalaisvieraiden kanssa.

Paljon siis ohjelmaa mutta ilman stressiä ja kesän viimeisistä päivistä nauttien. Näitä on kiva muistella marraskuun räntäsateissa.