valmis_ninapalmu.jpg

Viikonloppu hurahti aamusta iltaan paimennuksen parissa. Tänäkin vuonna osallistuttiin Pihkan kanssa Lynn Leachin paimennusklinikkaan Sannan farmilla Sammatissa. Aamut alkoivat klo 9 ja loppuivat n. klo 17. Rotukirjo oli melkoinen; beauceron, pari aussia, tervueren, pari mudia ja tietty Pihka. Oli erittäin opettavaista seurata jokaisen koiran treeniä koska oli eri tyyppisiä koiria ja ohjaajia, osa kokeneita, osa vihreitä lajissa, pentuja, vanhoja jne.
Lauantaina satoi vettä aamulla reippaasti joten aloitettiin katoksen alla ensin päivien treenien suunittelulla ja keskustelulla. Sitten sade lakkasi ja loppu päivä oli aurinkoinen.  Pihkan kanssa keskityttiin "siitä" ja "aja" käskyjen erotteluun ja lampaiden päitä kohden työskentelyyn. Meidän ongelma on ollut että olen aluperin opettanut Pihkalle että "siitä" tarkoittaa että käänny lampaita kohden ja liiku kohti lampaita. Ja nyt kun olemme aloittaneet poispäin ajon treenaamisen niin se ei olekaan toimiva ratkaisu. Joten nyt yritetään muuttaa Pihkan  ja minun tekeminen niin että "siitä" tarkoittaa käänny kohti lampaita ja pidä linja ja sen jälkeen annan erikseen "aja" käskyn joka tarkoittaa että koira liikuttaa lampaita annettua linjaa pitkin. Tällöin koiran tulisi osata itse korjata tarvittaessa lampaiden suunta linjan suuntaiseksi. Lisäksi samalla vahvistettin Pihkan itsevarmuutta työskennellä kohti lampaiden päätä jolla se voi tarvittaessa siirtää lampaita halutulle linjalle.

Vaikeaa oli! Sekä minulle oppia uusi tapa käskyttää, seurata Pihkan tekemistä ja varsin liukkaiden lampaiden tekemistä! Huh! Kiva oli rupatella myös tuttujen kanssa ja ihastella Csokin (Pieksun isän) jälkikasvua.
Sunnuntaina jatkettiin samalla teemalla, aamulla vähän sadetta ja aurinkoinen päivä muuten. Olipa ihana kuulas hiukan syksyinen mutta lämmin päivä. Ja kurjet kerääntyivät jo pellolle. Se on sen merkki että kesä on ohi, sommaren är kort, sano.Tänään osattiin jo paremmin ja ennen kaikkea nyt tiedän miten jatkan omatoimitreenaamista ja ehkäpä vuoden päästä me osataan ....  Nina Palmu otti näin hienoja kuvia meidän treeneistä.

oikea_niinapalmu.jpg

Sillä aikaa kotona Kai ja Timppa korjasivat meidän puron rumpua. Se oli pahasti romahtanut joten uusi putki tarvittiin ja onneksi on naapuri jolla on kaivinkone. Tässä kuva kaivannosta.  Ja ensi viikolla tarvitaan vielä soraa putken päälle.

puro_oja.jpg

Kai ja Cooper kävivät myös kipaisemassa pari agilityrataa, tällä kertaa tuloksena kaksi hylkyä.