Syksy alkoi kääntyä viime viikonloppua yllättävän nopeasti talven oloiseksi. Kiirehän siinä tuli. Pihakalusteet varastoon, kukkasipulit maahan, talvirenkaat autoihi - puuhaa riitti useammallekin illalle ja viikonlopulle.

Keskiviikkona oli erilainen työpäivän aloitus kun käytiin Pihkan kanssa ilahduttamassa Haagassa Niemikotisäätiön mielenterveyskuntoitujia.  Tämä oli osa työnantajan kampanjaa 100 vapaaehtoispäivää 100 vuotiaalle Suomelle. Eli työajalla sai käydä tekemässä vapaaehtoistoimintaa. Niemikotisäätiö oli toivonut eläinvierailjoita joten ajattelin sen sopivan Pihkalle erinomaisesti. - Ja niin se sopikin. Pihka otti tilan haltuun suvereenisti ja ystävällisesti tervehti kaikkia halukkaita ja oli rapsuteltavana. Minä vastailin Pihkaan ja sheltteihin liittyviin kysymyksiin. Oltiin siellä n. 1,5 tuntia joka oli sopiva määrä Pihkalle. Vähä alkoi loppua kohden väsyä runsaaseen huomioon, mutta jaksoi olla ystävällinen kaikille. Sieltä sitten kodin kautta vielä töihin iltapäiväksi.

koirasvieras_rajattu.jpg

Perjantaina käytiin katsomassa leffassa Blade runner II:nen. Vähän etukäteen ajattelin että kakkososa ei mitenkään voi olla yhtä hyvä kuin eka, mutta aika lähelle siinä päästiin. Huikea visuaalinen maailma ja oikein hyvin rakennettu juoni. Tai ei niinkää juoni vaan pisti pohtimaan virtuaali henkilöiden, replikoiden (eli tekoälyn) ja ihmisen rajoja.

Sunnuntaina oltiin aksakisoissa sekä Cooperin että Pihkan kera. Ja oho! Saatiin Pihkan kanssa tehtyä nolla rata! Jee! Rata oli toki melko helppo mutta ei siellä ollut kuin 8 puhdasta rataa ja me oltiin se huonoin 0-rata. Varmistelin niin paljon kontakteja ja muutenkin vauhti oli sellaista tätiagility vauhtia... Tässä todistusaineisto. Toka rata lähti hyvin kanssa liikkeelle ja meno oli vauhdikasta ja sujuvaa. Mutta kepeillä Pihka sit tuli liian aikaisin pois ja sen korjaamisen takia seuraavalla esteellä olin myöhässä ja siitä kielto. Joten tulos yliaika kymppi. Mutta muuten olen siihen rataa tyytyväinen sillä Pihka irtosi hyvin ja rata rullasi tosi hyvin. Että ehkäpä sitä valoa alkaa näkyä risukasaan...Cooper ja Kai tekivät yhden hyllyn ja yhden vitosen.

On ehditty myös nauttia pakkasaamuista ja kirkkaasta syysauringosta - vai onko se jo talviaurinko? Ja takkatulesta, glögistä ja pipareista. Naapureilla on monella jo kaamosvalot ja meilläkin puuliiterissä että näkee puita hakea. 
Ja tälle viikolle luvattu ensilumi!! Jee!

lauma_211017.jpg