Tällä viikolla olen panostanut harrastuksiin sillä ensi viikolla alkaa koulu ja sitten ei aikaa enää ole ajella harrastuksiin. Sillä sehän tässä hankaluus, että harrastukset ovat kaikki melko kaukana, aina menee tunti suuntaansa ajamiseen.

Tiistaina oltiin Pihkan kanssa Imppareiden tokotreeneissä Jokelassa Rallitassun hallissa. Hyvät puitteet mutta sinnekin on matkaa. Treenit oli oikein hyvät kun jokainen treenasi vähän omia juttujaan niin sain hyvää häiriötreeniä Pihkalle. Paikalla olo liike tehtiin kimppareeninä. Pihka pysyy hyvin mutta se tuppaa ennakoimaan maahanmenoa ja ylösnousua kun ne tehdään vuorotellen ja Pihka ei malttaisi odottaa vuoroaan. Lisäksi harjoittelin malttamista eli koira istuu sivulla eikä sitten tapahtu mitään. Pihka tarjoaa tässä helposti maahanmenoa tai alkaa haukkua, joten siinä olikin treenattavaa. Mutta lopulta Pihka tajusi homman idean ja kun se sujui hyvin niin lopetin treenit ja Pihka sai riekkua lelun kanssa.

Keskiviikkona oli vuorossa croquis piirrosilta Piirustussalilla. Tällä kertaa mallina oli nuori sporttinen mies joka sai itsensä mitä merkillisimpiin asentoihin! Opettaja ehdotti että kokeillaan siveltimellä piirtämistä. Se oli vaikeaa kun en ole juurikaan sivellintöitä viime vuosina tehnyt. Ja kun aikaa oli aina niin vähän. Välillä viisi minuuttia, välillä vaikka vain kaksi. Lisäksi tehtiin harjoitus jossa piti katsoa mallia koko ajan eikä saanut vilkuilla paperiin. -No siitä tulikin aika abstrakti...- kaiken kaikkiaan minulle tämä croquis oli aika vaikeaa ja haastavaa.

croquis.JPGcroquis2.JPG

Perjantaina kävin paimennustreeneissä, Cooper pääsi tälläkin kertaa mukaan ulkoilemaan. Pihkan kanssa jatkettiin siihen mihin viimeksi jäätiin eli "siitä" sanan vahvistamiseen. Jotain oli edellisestä kerrasta jäänyt korvien väliin sillä nyt homma  alkoi jo vähän paremmin sujua. Sivusta "siitä" sanan eli kohti lampaita ohjaaminen on edelleen Pihkalle vaikeaa jos minä olen Pihkan vasemmalla puolella. Toisinpäin se sujuu selvästi paremmin. Joten sitä yritettiin nyt erityisesti vahvistaa. - Kyllä se siitä.. - pikkuhiljaa.

Tällä viikolla saatiin suru-uutinen Ruotsista; Pihkan emä Zenya on jouduttu lopettamaan pitkälle edenneen keuhkosyövän vuoksi. Zenya olisi täyttänyt maaliskuussa 11 vuotta.

Työharjoittelu jakso päättyi myös tällä viikolla toistaiseksi. Nyt on ollut kiva ottaa kotiin viikottain tuoreet tulppaanit, jatkossa kukkien määrä kotona taitaa vähentyä tramaattisesti! Tässä tämän viikon tulppaanit, hauskat kaksiväriset.

IMG_E4472.jpg

Yhden uuden "viherkasvi" hankinnan tein. Tämmöinen ilmakasvi on kovasti trendikäs ja varsin kätevä laiskalle kastelijalle. Tämä ilmakasvi pääsi mun lintuhäkkiin, joka roikkuu olohuoneen ja keittön välisessä aukossa.

ilmakasvi.jpg