Loma ei saa olla pelkkää työleiriä joten keskiviikkona lähdettiin pienelle retkelle Isosaareen Helsingin edustalle. Isosaari on yksi näitä hiljattain armeijalta vapautuneita saaria. Sitä mainostettiin luonnon kauniiksi ja  jopa puistomaiseksi, onhan siellä 9-reikäinen golfkenttäkin. Isosaareen menee laivoja varsin harvakseen, vain joka toinen tunti koska matka-aika on n. 45 min suuntaansa. Ostin netin kautta laivaliput, pakattiin vähän evästä ja otettiin Cooper ja Pieksu mukaan. Auto jätettiin Huopalahteen ja jatkettiin junalla keskustaan. Sitten todettiin että nyt tulee kiire, aikaa Kauppatorin rantaan oli vain 12 min Rautatientorilta. Oli pistettävä juoksuksi - ei ihan koko matkaa mutta sellaista puolijuoksua mentiin väkijoukon keskellä ja ehdittiin kyytiin. Hiki tietysti siinä tuli. Kotoa lähtiessä sää oli aika pilvinen mutta merellä pilvet katosivat ja matka Isosaareen oli kivan aurinkoinen. Isosaareen menevä reitti sivusi Suomenlinnaa ja kulki Kustaanmieskan kautta. Suomenlinnaa oli kiva katsoa mereltä päin, se on kyllä hieno saari!

Isosaaressa on vielä aika monta aluetta aidattu armeijan käyttöön, valitettavasti moni niistä oli rannan tuntumassa joten rantaan pääsi vai toisalta puolelta saarta. Tiet olivat hyvä kuntoisia ja helppokulkuisia. Korkeusvaihtelua oli vain vähän ja keskellä saarta oli hakattu metsää. Puistomaisuutta oli vain vanhojen sotilasasuntojen ympärillä oleva golfrata. Luonto oli aika lailla pettymys, samanlaista pöpelikköä löytyy ihan kotonakin. Löydettin polku kiviselle merenralle jossa pidettin evästauko. Sää oli jo aika helteinen ja koirien piti päästä vilvoilettelemaan. Monessa paikassa oli sinilevää mutta tässä oltiin aavan meren puolella joten sinilevää ei ollut. Kai näki rantakäärmeen uivan rantavedessä. Se oli kyllä hieno!

ev%C3%A4stauko.jpg

Kierrettiin rantaapitkin takaisin satamaan päin. Ja tuliin hienolle hiekkapiitsille. Kai halusi käydä uimassa vielä ennen laivalle menoa joten nopea pysähdys Kain pikaista uimista varten ennen kuin jatkettiin matkaa. - Ja sitten huomasin että mun kännykkä oli pudonnut jonnekin. Kai lähti juoksemaan takaisin uintipaikalle ja minä jatkoin satamaan päin. Onneksi Kai löysi kännykän nopeasti ja ehdittiin "taas" laivaan.

isosaari_biitsi.jpg

Mitä jäi Isosaaresta mieleen? Pieni pettymys päällimäisenä. Ei ollenkaan niin hieno paikka kuin odotin, pari tuntia riitti hyvin siellä oleiluun ja paikan näkemiseen. Vallisaari tai Pihlajasaari on mielestäni parempia päiväretki paikkoja.
Mutta hyvä puoli oli se että täällä on vähän turisteja ja on siellä piknik paikkojen lisäksi pari ravintolaakin joita ei testattu mutta vaikuttivat kivoilta.
isosaari_isokivi.jpg