Mudit on silleen kivoja koiria (ainakin minun mudit) että niiden kanssa voi harrastaa tai vähintääkin kokeilla mitä tahansa koiraharraste lajia. Ne on aika innokkaita oppimaan uutta ja sopivia ominaisuuksiltaan moneen lajiin. Niinpä myös Pieksun kanssa on tullut vuosien saatossa kokeiltua ja kilpailtua(kin) monessa lajissa. Mistään ei ole oikeastaan tullu sellaista ykköslajia johon oltais panostettu täysillä kun mulla ei oikeastaan ole suurta kunnianhimoa titteleihin eikä Pieksukaan oikein ole kisakoira vaikka hyvä harrastuskoira onkin.

Tällä kertaa käytiin korkkaamassa Nose Work hajutesti (eukalyptus). Pieksun kanssa innostuttiin vuosi sitten käymään nose work alkeiskurssi ja kunhan Pieksu pääsi eukalyptus hajun inhostaan niin asian oppiminen kävi nopeasti. Tietysti asiaa auttoi että koiralla on jo ennestään pk jälki ja mejä tausta, joten vähän erilainen hajutyöskentely ei ollut iso muutos. Mutta tuosta eukalyptuksen hajusta Pieksu ei tykänny ollenkaan, joten sitä piti aika tavalla vahvistaa makupaloin.

Kurssin jälkeen olen harvakseltaan silloin tällöin tehnyt Pieksulle hajutreenejä kotona, mutta välillä menee parikin kuukautta etten ole tehnyt mitään. Aija oikeastaan sai minut uudelleen innostumaan ja kun kuulin että on mahdollista osallistua hajutestiin niin ajattelin että jos vaikka sinne ilmoittautuisi. No olin tietysti liian myöhään liikenteessä ja testi oli täynnä. Eilen illalla tuli järjestäjältä viesti että olisi tarjolla peruutuspaikka. Niinpä tänään ajoimme testiin parin treenikerran suurella varmuudella...;-)

Hauskaa oli nähdä että nose workin pariin oli tullut myös muutama tuttu joita olen nähnyt rallyn ja paimennuksen puolella. Eli samanlaisia uusista lajeista innostuvia. - Pieksu selvitti testin kunnialla joten nyt on meillä jälleen uusi koekirja! Tämä onkin jo kuudes Pieksulle. Pitänee jatkaa harjoituksia ja ehkä osallistumme vielä oikein kokeeseenkin...

Alla kuva meidän nose work jengistä onnistuneiden suoritusten jälkeen.
noseworkjengi.JPG

Sari L otti kuvan ja myös videoi meidän suorituksen, se löytyy tästä

Pieksu merkkasi hajun jo eka kerralla, mutta ei mennyt maahan kuten on opetettu joten en ollut merkkaukseta varma ja kierrätin koiran vielä uusintakierroksen ja sitten Pieksu menikin maahan niin kuin pitikin.