Loma on aloitettu tehokkaalla ulkoilulla eli paimennustreeneillä. Heti perjantai-iltana käytiin tuossa Seutulassa vähän pyörähtelemässä. Kivasti sujui niin häkitys kuin lampaiden erottelukin ja jopa se poispäin ajokin. Lampaat tosin oli oikein kilttejä. Kivaa oli meillä molemmilla. Ja sehän on parasta se.

Lauantaina oli ohjelmassa muuta reippailua kun käytiin vähän rautakauppa ostoksilla, Starkilla oli 150 v tarjouksia ja käytiin ostamassa tosi edullisesti lippa takaoven päälle. Pitkään on se ollut mielessä kun siihen sataa suoraa vesi ja sitä kautta kulkeminen on siksi sateella ollut niin ärsyttävää. Samalla tuli ostettua 10  x 40 litraa multaa kun halvalla sai :D
No, itse asiassa mielessä on erinäisiä istutuksia joten eiköhän nuo tule käytettyä.

Illalla käytiin Tennarissa katsomassa ranskalainen leffa Talo meren rannalla.   Ranskalaiseen tapaan ihmiset eivät ole erityisen kauniita eikä äksöniä ole juurikan. Tilaa annetaan ajatuksille ja tunnelmille. Ei huono.

Sunnuntaina aikainen liikkelle lähtö Pihkan kanssa, lähdettiin Pukkilaan Primal Sense farmin Cup kisaan eli paimennuksen epiksiin. Oikeastaan lähdin sinne lähinnä treeni mielessä sillä viralliset kokeet on ihan kohta ja treeniä on saatava alle. No treeni jäi meidän osalta vähäiseksi sillä melko alussa kun piti aloittaa poispäin ajo niin lampaat otti ritolat. Rata oli todella vaikea siksi että siellä oli yhdessä aitauksessa lampaita ja tietysti näillä liikuteltavilla oli kova veto kavereiden luo. 2-luokan koirista vain kaksi selvitti radan joten kuten (ja toinen on siis jo paimennusvalio) .  No paljon oppia paimennuksessa saa myös muiden tekemistä katsomalla että sikäi ei mennyt hukkaan se päivä.

Kuva kokeesta, peruskuljetus sentäs osataan. Kuva: copyright Mervi Asp.

psf_cup2_asp.jpg


Kai oli kotona askarellut lippaa paikalleen ja kun tulin kotiin niin saatiin se valmiiksi. Hieno ja erittäin tarpeellinen. Samalla tuli testattua että edelliseltä asukkaalta jäänyt seinän sininen maali varastossa oli edelleen primaa. Tuon lipan kiinnittämistä varten Kain piti askarella tukipuu seinään ja se piti tietysti maalata seinän väriseksi.

lippa.jpg

Kesän ensimmäinen tuoreista mustikoista tehty mustikkapiiras vaniljakastikkeen kera, tietenkin terassilla nauttien... nam!  Ja mansikka rojekti myös hoidettu! Minusta neljäkymppiä 5 kg laatikosta on kyllä paljon mutta irvistellen se oli maksettava jos meinaa kotimaisia mansikoita talvella syödä. -Jotenkin on sellainen kutina että mansikkalaatikon hinta on noussut vuosi vuodelta riippumatta millainen sato on ollut...

Omasta puutarhasta onneksi saadaan viinimarjoja, punaiset ovat ihan kohta kypsiä poimittaviksi! Huomenna aion tehdä Marskin juomaa, monesti olen ajatellut sitä tehdä mutta aina se on vain jäänyt. Ja ehkä huomenna menen taimimyymäläään katsomaan joko siellä on alennusmyynti alkanut..