Lauantaina oltiin Pukkilassa ratakurssipäivällä. Vähän jännitti etukäteen kun eihän me olla käyty lampailla kuin lyhyesti kaksi kertaa Pihkan äippäloman jälkeen. Onneksi oli mukava porukka ja Mervi Asp on todella hyvä ja kiva koutsi. Mukana oli myös Sari & Ässä sekä Sanna & Quattro. Tehtiin eka kierros kaikki koko kisanomainen rata ja toka kierroksella itse kukin keskittyi kohtiin jotka vaativat hiomista. 

Pihka oli kuten arvata saattaa hiukan turhan kierroksilla ja häkistä otto ja alkuosan pujottelu osio meni hiukan liian vauhdikkaasti. Sitten kun pääsimme tielle peruskuljetukseen ja laidunosioon niin ne meni kyllä mallikkaasti.  Joten toka kierroksella keskityttiin hallittuun aitauksesta ottoon sekä kohtaan jossa oli kapea portti josta lampaat helposti sykäisivät eteenpäin kun niillä oli veto toiselle puolelle ja koira oli takana. Tähän saatiin hyvä malli suoritus ja pysäytin lampaat ennen porttia ja siirsin Pihkan portin ulkopuolelle hiukan sivuun. Sitten otin lampaat ja kun ne tuli nätisti mun perässä ulos portti kohdasta laitoin Pihkan menemään lampaiden taakse. Toimi sairaan hyvin! Vähän ensin Pihka ihmetteli miksi se oli siirretty etupuolelle pois lampailta mutta hyvin se tajus mitä haluan sen tekevän. Pihka sai osaltaan myös toimia varikko koirana eli siirtää treenilauman valmiiksi ottoaitaukseen. Hyvää treeniä oli se myös. Sari ja Ässä hermoilvat aluksi myös mutta sitten myös Ässän kanssa alkoi homma rullata kun sille kerran sanoi napakasti että mitään säätöä ei sallita. Ässä on niin perusvarma kyllä noiden lampaiden kanssa eikä yhtään stressaa lampaita. Sanna ja Quattro säätivät myös aluksi ja Q kokeili rajoja Sannan kanssa. Myös Q alkoi toimia hyvin kun sille vaan pelisäännöt tehtiin selväksi. Se on niin samanlainen kuin Pihka! Koko ajan pitää olla napakka niin sitten tehdään hommat hyvin. Ja Q on myös oikein pätevä eikä esim lopeta hommia vaikka joutuisi sanomaankin tiukasti. Ja vaikka päivä oli tosi pitkä - aamu ysistä ilta kuuteen - niin Pihka ja juniorit jaksoivat hyvin tehdä töitä. Kyllä tuli niin hyvä mieli kun huomasi että osaaminen on siellä tallessa Pihkan pääkopassa (ja minun pääkopassa) ja oikeasti voidaan ruveta suunnittelemaan kokeisiin osallistumista. Alla Nina Palmun ottama kiva kuva treeneistä. Illalla huomasi naamasta että aurinkoa on saanut vaikka päivä oli ollut puolipilvinen ja tuulinen.

ratakurssipäiva.jpg

 

Avoimet puutarhat päivä

Tänään oli Avoimet puutarhat tapahtuma ja Merin kanssa käytiin tutustumassa yhteen puutarhaan Lepsämässä ja kahteen Pirkkolassa. Sää oli mitä mainioin puutarhatapahtumalle kun aurinko paistoi mutta ei ollut liian kuuma. Puutarhat kaikki olivat kyllä hienoja ja omistajat olivat nähneet paljon vaivaa. Ihmisiä oli paljon liikenteessä mutta hyvin mahduttiin sekaan. Muutama kiva ideakin sieltä tarttui mukaan. Sen verran kuitenkin toisten siistejä puutarhoja katsoessa iski morkkis että kotona piti sitten vihdoin käydä käsiksi kukkapenkkiin jonka riesana on heinä ja vuohenputki. Alle pari kuvaa Lepsämän puutarhasta jossa oli hyvin hyödynnetty kiviä. Kuten tässä portaiksi rinteeseen ja istutettu mehikasveja kivien väliin joten tulos on luonnollinen ja hauska. Toisessa kuvassa terassin tuulen suojaksi on laitettu vanhoja ikkunoita ja toiselle puolelle humala viherseinäksi.

WP_20170702_003.jpgWP_20170702_005.jpg

Liedossa on viikon lopuna aikana kisattu MM-agility joukkuepaikoista mutta jotenkin ei tänä vuonna ole aihe hirveesti innostanut ja kisoja on tullut seurattua vähän vain ohimennen. Mutta sen verran kuitenkin että Elsi ja Skitso tekivät hienoja ratoja ja sijoittuivat lopputuloksissa 18.  sijalle.