Käytiin torstaina porukalla Fiskarsissa hoidattamassa Cooperin hampaita. Siellä on sellainen kohtuuhintainen koirien hammasjuttuihin erikoistunut eläinlääkäri. Samalla kun odotettiin Cooperin hammashuollon valmistumista niin käytiin kävelemässä ja Fiskarsin Wärdhusista hakemassa take away lounas ja syötiin se joen varrella. Nopeasti nousi tosi synkät pilvet joten lounas piti popsia nopeasti suuhun että juuri ja juuri kerittiin raekuuron alta autoon. Mulla oli kamera mukana ja ehdin ottaa vain muutaman kuvan ennen räntä-radesadetta.

kai_kuva.jpg

joki_fiskars.jpg

tammi_fiskars.jpg

Ikävämpi vielä kuin kurja keli oli uutinen että Cooperilta täytyy poistaa muutama hammas ja että sillä on perineaalityrä. Hampaiden poisto on ohjelmassa syksyllä, mutta perineaalityrä pitää hoitaa mahdollisimman nopeasti. Se on ollut syynä siihen että Cooperin on ollut vaikea kakkia. Aiheesta on tekeillä tutkimus yliopistollisessa eläinsairaalassa ja kun muutama tuttu suositteli sinne yhteydenottamista niin laitoin heti illalla kotona viestiä tutkimusryhmälle. Ja onneksi jo perjantaiksi sain Cooperille ajan alustavaan tutkimukseen.  Tuloksena on että Cooperilta leikataan vasemman puoleinen tyrä ja samalla se kastroidaan. Kastrointi toivottavasti auttaa siihen ettei vaiva uusiudu. Koska Cooper operoidaan tutkimuksen osana niin saadaan vähän alennusta hommasta ja lisäksi siihen sisältyy vuoden seuranta jakso. Siitäkin huolimatta kustannusarvio on n. 700 € - kyllä nyt on tyytyväinen että koiralla on vakuutus!

Noin muuten viikko on ollut rauhallinen kun ei mitään saa tai voi tehdä koska korona koska paska kelit. Keskiviikkona kävin sentäs Pihkan (ja Rexin) kanssa paimentamassa Somerolla. Kaamea keli silloinkin joten ei paljoa kiinnostanut jäädä hengailemaan ja seuraamaan muiden tekemistä. Pihka toimi melko hyvin ja Rex vain ihmettelin ihmisiä ja eläimiä. Loppupäivä meni kuivatellessa ja lämmitellessä.

Alkuviikosta piipahdettiin Rexin kanssa tutustumassa naapurin kanoihin, jotka olivatkin Rexistä kovin jännittäviä. Samalla Rex sai vähän leikkiä Jäbän kanssa, joka oli aika innostunut pienestä leikkikaverista. Hirveästi tekisi mieli ottaa kesäkanat varsinkin kun naapurin kanat ovat niin hienoja sekoituksia. Olisihan ne ihan käytännöllisiäkin...

grekulankanat.jpg

Rexin sisko piipahti leikkimässä myös, tyypeillä oli oikein hyvät painit!

Rex_Edit.jpg

edit_rex_leikki.jpg

Enää pari viikkoa lomaa ja sitten takaisin töihin.. mitenhän sitä enää osaa...? Toivottavasti ennen sitä sää paranisi ja pääsisi edes vähän nauttimaan auringosta ja ulkoelämästä. Mulla on kaikenlaisia taimia odottamassa ulos ja kasvihuoneeseen pääsyä.