Pitkän hiljaiselon jälkeen oli viikonloppuna sitten touhua sitäkin enempi. Lauantaina pidettiin Pihkarillien ja Svean pentujen treffit paimennuksen merkeissä meillä. Kaikki Pihkarillit pääsivät paikalle ja Svean pojista Charlie ja Jäbä. Anne-Maria auttoi ja ohjasi jokaista koirakkoa ja AM:n Karl ja Fly toimivat apukoirina. Meidän kesätädit ovat nääs enempi vilkkaan sorttisia. Pari niistä on aika pahapäisiä kokemattomille koirille, joten otettin aluksi treenit kahdella kilteimmällä lampaalla.

Ekana hommiin pääsi Ässä, jolle näin liikkuvat lampaat oli vähän uutta. Mutta hienosti Ässä ja Sari pääsivät hommasta jyvälle, Ässähän käy säännöllsesti treenaamassa ja osaa jo paljon. Ässä on varsin rauhallinen ja sillä on myös sen verran vahvuutta että se vaikuttaa lampaisiin kauempaakin. Joten oikean etäisyyden löytäminen ja poispäinajon "draivaamisen" harjoittelua oli Ässän ohjelma.

Quattro, joka on monella tapaa aivan äitinsä kaltainen - sähäkkä tapaus jolla on myös vahva paimennusvietti, oli vuorossa seuraavaksi. Näissä treeneissä vahvistettiin nimenomaan koiran omaa lammastuntumaa. On tärkeää että koira tuntee lampaat ja niiden pakoetäisyyden sekä se osaa lukea lampaiden aikomuksia. Myös Quattrolle näin liukkaat lampaat oli uusi juttu - ja Sannalle myös .. Vähän Q oli alkuun hämmentynyt kun kaikki rynniminen kiellettiin heti, mutta hyvin sieltä löytyi oikea rytmi.

Myös Pihka teki yhden kierroksen treeniä, Pihkan kanssa alkaa jo aika hyvin sujua haku vähän kauempaakin ja se malttaa nyt hyvin kuunnella ohjeita vaikka AM on kauempana takana. 

Sen jälkeen vuorossa olivat Svean juniorit eli Jäbä ja Charlie. Jäbä oli eka kertaa lampailla joten se oli tietysti vähän jännää samoin kuin apukoirana ollut Fly kiinnosti nuorta urosta...:D Jäbä suhtautui hyvin lampaisiin, oli kiinnostunut ja aika rauhallinen ja rohkea. Jäbässä on selvästi ainesta. Velipoika Charlie on jo paimennessa käynytkin joten sen kanssa jatketiin tuttuun tapaan liinassa malttia ja tuntuman hakemista. Charlie on myös reipas paimenkoiran alku.

charlie2_06082016.JPGjaba2_06082016.JPG


Viimeisenä vuorossa Cooper joka ei ole käynyt kuin muutaman kerran laitumella hyvistä tarkoituksistani huolimatta, Cooperin agility tuntuu aina sattuvan paimenharkkojen kanssa päällekäin. Cooper käy liian kuumana lampaiden kanssa joten sen kanssa harjoitellaan - liinassa tietysti - rauhallisuutta. Ja siinä onkin vielä aika paljon hommaa.. Svea kävi myös kerran lampailla, Sveahan ei enää aktiiviesti treenaa mutta vielä oli muistissa homma ja intoakin oli. Svealle on tulossa juoksut, joka sotki vähän poikien mielenrauhaa kun se jätti hajumerkkejä ja pojat tahtoi vähän jumiutui niitä haistelemaan. Lopuksi otettiin vielä perhepotretti.

perhe06082016.JPG

Ylärivissa Cooper, Pihka, Jäbä
Alarivissä Quattro, Ässä, Svea, Charlie

Melkoisen hikisen treeniurakan jälkeen siirryttiin meidän pihalle jossa sheltit saivat vielä purkaa jäljelle jääneen virran - ihmeen paljon sitä vielä riittikin! -juoksemalla hippaa ja me nautittiin terassikaffet kera herkkujen.