Pitkä siis peräti kolmen päivän vapaa- jippii! Ehtii nukkua kunnolla mutta myös puuhata kaikenlaista. Kai on innostunut kisaamaan molempien koirien kanssa ja niinpä Pihka pääsi Kain kanssa torstai-iltana agilityharkkoihin ja perjantaina kisoihin. Myös Cooper pääsi kisaradoille, valitettavasti hyvästä yrityksestä huolimatta nollia ei ollut tuomisena. Minä sain siis puuhata omia juttuja lauantaipäivän ihan rauhassa. Tietysti ensin luin Hesarin oikein huolella aamukahvin kera. Ja tein ekat joulutortut. Kiva kun saa ilman kiirettä voi puuhata kotihommia. Itsenäisyyspäivän ilta meni rauhallisesti saunoen ja telkkarista leffoja katsoen. Ja tulihan sitä vähän Linnan kättelyitäkin katsottua. Torstaina töissä tein tein kolme kimppua tilaustyönä viikonlopun koiranäyttelyyn ystävän toimeksiantona. Kaikissa oli eri värinen amaryllis, joka ei todellakaan ole helppo kukka kimppuun tehdä. Kiva ja mielenkiintoinen projekti, itse erityisesti olen tyytäväinen tähän punaiseen kimppuun.

pun_amaryllis.jpg

Lauantaiaamulla suuntasin pitkästä aikaa Pihkan kanssa Somerolle paimennustreeneihin. Aamulla kyllä epäilytti lähteä treeneihin kun oli kaksi päivää putkeen satanut vettä. Mutta onneksi lähdin sillä treenit oli sisällä hallissa. Mitä ylellisyyttä! Kyseessä oli teematreenit ja aiheena kuja. Homma sujui varsin mallikkaasti eikä Pihkan kanssa tarvinnut kuin pari kertaa keskustella äänen käytöstä. Joten hyvä mieli molemmilla treeneistä.  Pihka on niin paljon onnellisempi ja helpompi koira kun sen kanssa vaan ehtii käydä harrastamassa jotain. Kotona olikin illalla rauhallinen koira. Illalla viriteltiin lisää jouluvaloja valaisemaan pimeää pihaa. Harmittaa kun monet jouluvalot ovat niin huonolaatuisia että eivät kestä kuin pari talvea.

Sunnuntaina onneksi sää on jo lähes aurinkoinen ja ainakin jo paljon kuivempi. Käytiin metsälenkillä ja keräsin sammalta ja havuja jouluistutuksia varten. Tässä yksi uusi idea. Tähän vielä tulee pienet jouluvalot.

jouluhavut.jpg