Pitkästä aikaan ihan jotain muuta kuin koiria, puutarhaa, kotihommia. Kaksi päivää  Nurmijärvenopiston Vedic art kurssilla oli antoisaa. Vedic artin idea on päästää irti totutuista kaavoista ja tavasta tehdä. Vedic art on ruotsalaisen Curt Källmannin luoma tapa oppia tekemään taidetta 17 prinsiipin kautta. Tarkoitus on herättää oma inspiraatio ja luovuus. Nyt kävimme viikonlopun aikana 8 prinsiipiä läpi. Vedic artissa ei arvostella töitä ja toteuttamistapa on vapaa. Tekemisen prosessi on ihan yhtä tärkeä kuin lopputulos. Olin hommannut akryylimaalit ja ajattelin että tässäpä sopiva kohta aloittaa niiden käyttö. Lisäksi minulla oli akvarellikynät, jotka ovatkin minulle helpompi väline kuin maalit. Piirtäminen on aina ollut enempi mun juttu kuin maalaaminen. Tuntuu että maalaminen on sellaista sottaamista. Avoimin mielin siis lähdin lauantaina kurssille oppimaan uutta.

Viisi tuntia maalamista meni ihan hujauksessa. Kai oli lähtenyt Cooperin kanssa agilityleirille lauantaiaamulla aikaiseen, joten kotona odotti kolme koiraa jotka kaipasi lenkitystä ja ruokaa. Hommat hoidettua iski aivan hurja väsymys. Intensiivinen keskittyminen koko päivän väsytti yllättävän paljon. Pienet torkut ja Pieksun kanssa saunaan. Ja loppuilta lätkää Pieksun kanssa. Pieksu on hieno seuramies!

Tässä on jotain lauantain prinsiipejä. Ensimmäinen on viiva.

viiva.jpg

Toinen on muoto, jossa piti piirtää valitsemasta kuvasta päämuoto ylösalaisin, sitten samasta kuvasta välimuoto normaalisti ja lopuksi yhdistää nämä molemmat. Kuvana tässä kukkavaasi.

muoto_vaasi.JPGmuoto_vaasi2.JPGmuoto_vaasi3.JPG

Kolmas prinsiipi on väri. Tämä oli eka kokeilu akryyliväreillä, ei kovin onnistunut.

v%C3%A4ri.jpg

Ja neljäs prinsiipi on rakenne, jossa ideana oli saada struktuuria ja kolmiulotteisuutta. Kuvassa on hiekkaa, oksa, vähän havun neulasia ja pähkinän kuoria. Tässä näkee että askartelu ei ole mun juttu, mutta tyytyväinen noin muuten ideaan.

rakenne.jpg

Sunnuntaina jatketiin uusien prinsiipien kanssa ja akryylimaalitkin alkoivat tuntua jo tutummille.

Päivän ensimmäinen prinsiipi oli rytmi. Tässä aloin jo päästä sinuiksi akryylimaalien kanssa.

rytmi.jpg

Ja niin edelleen... seuraavat tehtävät olivat moniosaisia joten niitä en tänne lisää.  Kaiken kaikkiaan mahtava kokemus ja todellakin herätti inspiraation jatkaa pitkästä aikaa maalaamisen ja piirtämisen parissa. Suosittelen vedic art kurssia muillekin, jotka haluavat kokeilla uutta ja eivät ehkä halua niinkään opetella jotain maalaus/piirustus tekniikaa vaan tehdä omista lähtökohdista taidetta.

Kaikesta taidehommasta huolimatta ehdin kotona vähän tehdä puutarhahommiakin. Tänä vuonna ei tule perunoita vaan papuja! Ja lehtipersiljaa. Persilja on sellasita keittiön menekki yrttiä että edullisemmaksi tulee kasvattaa itse.  Ja valitettavasti runko verenpisara ei selvinnyt talvesta varastossa joten sen tilalle istutin portin pielen isoon ruukuun purppuran värisen kasvin, nimeä en muista. Täytyy ottaa kuva ja tarkistaa.