Viime viikko oli niin täynnä ohjelmaa että hädin tuskin ehti töissä käydä. Nythän on menossa Helsingin Juhlaviikot ja monelaista kulttuuri tarjontaa on ähkyksi asti. Tiistaina käytiin katsomassa Savoyssa ranskalainen nukketeatteri
Blick Theatre esitys. Se ei ollut ollenkaan perinteistä lapsille suunnattua nukketeatteria vaan teemana oli mielenterveyden horjuminen, esityksen nimikin on "Hullu". Hiukan siis hämmästytti että yleisössä oli alle 10 vuotiaita jotka eivät taatusti nauttineet esityksestä. Mutta minä nautin, oli taitavaa ja ajatuksia herättävää.

Esityksen jälkeen käytiin vielä Fazulla kahvilla ja paakkelsilla. Nykyään tulee niin harvoin käytyä Helsingissä iltaisin että oikein ihmetytti kuinka paljon tiistai-iltana oli porukkaa. Paljon oli aasialaisia turisteja mutta myös kanta-asukkaita, varmaankin Juhlaviikkojen runsaasta tarjonnasta nauttimassa niin kuin mekin.

Keskiviikkona kävin spinning tunnilla sillä minulla on vielä keväältä käyttämättä pari kertaa. Oli kyllä niin rankka pyöräilytunti että hädin tuskin jaksoin tunnin loppuun. Mikä todistaa että tunti tuli tarpeeseen, kunto on mitä ilmeisemmin huono.

Torstaina oli vuorossa kevyempää treeniä sillä ohjelmassa oli tokoa. Emme olleet paljoakaan läksyjä tehneet kun ollaan keskitytty agilityyn mutta onneksi se ei haitannut koska harjoiteltiin uutta asiaa. Teemana oli ruutu ja sehän oli meille helppo homma (ei toki kisavalmis vielä) koska Pihkalle on opetettu eteenmeno käskystä ja maahanmeno joten se pääsi helposti ideasti kiinni. Mukana treeneissä mulla oli koko lauma kun Kailla oli jotain työporukan pippaloa ohjelmassa, joten ulkoilutin kaikki samalla tottis treenien yhteydessä. Seniorit olivat kovin tohkeissaan kaikista hajuista ja koirista. Virkistysreissu siis senioreille! 

Perjantaina liukenin aikaisemmin töistä jotta ehdittiin illallan kulttuuri rientoihin. Virpi oli ostanut meille "joululahjaksi" liput Circo Aereon ja Thomas Moncktonin esitykseen Ateneumiin. Esitys oli kerrassaa hulvaton ja nauraa sai vedet silmissä. Mitä parhain viikon päätös siis!  Vähemmän nauratti sitten kun sieltä lähdettiin kahville ja pullalle. Ajateltiin enste käydä tsekkaamassa Stokkan uusi kattoterassi mutta se oli kyllä viina juottola ja aika ankea sellainen vieläpä. Sit entiseen Cafe Kafkaan nyk. Cafe Artist. No sehän oli laittanut putiikin kiinni jo kl 19! Siitäpä suunta Manskun toiselle puolelle aina mukavaan Cafe Bulevardiin, ovella katsoin että on kl 20 asti auki joten eikun sisään. Sielläpä neiti Näpsä ilmoitti että kun on ollu hiljainen päivä niin pistäävätkin nyt just paikan kiinni n. klo 19.15. -Häh? Että nämä maksavat asiakkaat sit häädettiin pois ennen ilmoitettua sulkemisaikaa? Mun puolesta saavat pitää oven säpissä jatkossakin.
Lopulta kahvia ja pullaa löytyi Cafe Espasta, jossa kyllä oli kahvilusikat loppu, no onnistuu se kahvin hämmentäminen ruokalusikallakin.. sekä maito loppu jota sai odottaa aika kauan. Ilmeisesti ne toisen kahvilan kaikki asiakkaat oli ollu Espassa? Kahvia sentään oli ja pullaakin. Eipä olisi uskonut että perus perjantaina kl 19 voipi olla kahvi ja pulla näin tiukassa. Olisi pitäny suoraan mennä Fazuun, siellä aina homma toimii.

Lauantaina minä menin Pihkan kanssa paimenharkkoihin Pukkilaan ja Kai suuntasi Uudenmaan piirimestiksiin JAU hallille. Kai ja Cooper olivat Impivaaran Hallien joukkueessa.  Vetivät hyvän radan vain eka rima tippui kun Cooper ponnisti liian kaukaa, seurakaveri vetäisi sitten kahdella göötillä nollaradat joten joukkue sijoittui hopealle! Vau! Superhienoa! 

impha_minit.jpg

Hopeamitalistien suu messingillä. Ja tässä Cooperin rata.

Meillä meni paimenharkat erittäin hyvin. Pihka sai vähän haastellisempaa tekemistä kun paimennettiin tämän kesän pikkupässejä piha-alueella. Nehän eivät silleen vielä osaa mennä koiran tai ihmisen mukaan vaan uteliaina pöykkäsevät katsomaan mitä mieleen juolahtaa ja kipittelevät vähän sinne sun tänne. Joten Pihka joutui oikein tosissaan keskittymään ja sen huomasi siitä että se oli ihan hiljaa! Voisi sanoa että teki hommia "kieli keskellä suuta" .
Ehdin mukavasti paimenharkoista JAU hallille juuri mini joukkueen palkintojen jakoon ja katsomaan kun toinen pihkarilli Quattro edusti Imppareita medijoukkueessa. Ottaen huomioon että Sanna ja Quattro ovat vasta kisanneet 3 kisaa rataa niin se meni varsin hyvin vaikka virheitä tulikin. Hyvää kisakokemusta molemmille. Joukkue hienosti 4. kokonaisutuloksissa.

Eikä me laiskoteltu sunnuntainakaan vaan aamusta suuntasin Pihkan kanssa vuorostaan Somerolle paimenharkkoihin. -Ensi lauantaina on paimennuskokeet joten piti käydä kokeilemassa miten Pihka toimii kisaympäristössä. Myös Sanna ja Quattro olivat treenaamassa. Aamu oli aika kylmä ja tuulinen mutta kun vähän pyörii lampaiden ja koiran kanssa laitumella niin pian oli kyllä lämmin. Lopulta aurinko alkoi paistaa ja tietysti mun naama sit paloikin. - Kuka ottaa syyskuussa Suomessa aurinkovoidetta mukaan?? Pihkan kanssa saatiin reenata kaikkia niitä juttuja kuin halusinkin: aitauksesta ottoa/sinne laittoa, kuljetusta, laidunnusta, kujaa, poispäin ajoa... hyvin meni oikeastaan kaikki. Olen erittäin tyytyväinen! Myös Sannalla ja Quattrolla homma pelitti hyvin. Hyvää työtä!

Kiva ohjelmallinen viikko mutta ensi viikko onneksi vähemmän täyteen tungettu.