Sunnuntaina käytiin Monan kanssa paimennusharkoissa Pukkilassa. Siis Pihkan ja mun ekat paimenharkat onnettomuuden jälkeen, niin siistiä! Vähän jännitti kuinka liukas alusta on märällä kelillä mutta onneksi treenikenttä oli sorapohjainen joten ei tarvinnut liukastumista pelätä. Affena lampaat olivat  sopivan liikkuvaisia mutta eivät yhtä lentäviä kuin meidän omat kesälampaat. Siis oikein passeleita. Pihka oli aivan täpinöissä parin kuukauden tauon jälkeen (Pihkahan on syyskuuhun asti treenannut Anne-Marian kanssa, joten onneksi toinen meistä oli kartalla hommasta). Itse olin vähän ruosteessa, hidas ja huonosti tilanteen tasalla. Pihka siis kävi vähän kierroksilla ja haukkui aivan liikaa. Joten pieni muistutus haukkumisesta oli tarpeen ja sen jälkeen homma sujui kuin valssi. Toisella treenikierroksella tehtiin myös poispäin ajoa, joten Pihka oli kesällä paljon AM:n kanssa treenannut. Sekin sujui hienosti! Mahtava fiilis oli kyllä meillä molemmilla treenin jälkeen!

Mona treenasi Charlieta joka vielä on lähinnä semmoista tuntuman hakemista lampaisiin. Charlie on selvästi innostunut lampaista ja pyrkii niitä kokomaan mutta samalla sen verran jännittää että liike on vähän semmoista epätasaista ja rauhatonta. Monalla oli vähän vaikeuksia kävellä lampaiden kanssa kun ne pyrkivät ottamaan tukea hänestä kun Charlie pyöri ympärillä. Mutta hyvä siitä Charliesta tulee.

Viikonlopun muu ohjelma oli sitten aivan joitain muuta kuin koirajuttuja. Lauantaina kävin Virpin kanssa katsomassa japanilaisen Yayoi Kusaman näyttelyn HAM:ssa. Yllätys oli kuinka paljon sinne oli menossa muitakin. Eli jonottaminen. Yleensä taidenäyttelyihin ei ole pahemmin ruuhkaa. Mutta hieno oli.

Sunnuntaina käytiin paimennusharkkojen jälkeen katsomassa Aleksin joulukadun avajaiset. Hirveesti oli sielläkin porukkaa. Vaikka näillä hoodeilla on tullut asuttua jo suurin osa aikuisikää, tämä oli eka kerta kun oltiin tässä tapahtumassa. Ei ihan hirveesti tehnyt vaikutusta, olin odottanut vähän hienompaa kulkuetta. Hienointa oli Ooperan lava jossa oli Pähkinänsärkijä baletin tanssijat ja musiikki tietysti, lisätehosteena tekolumi leijaili heidän päällään. Kappelissa käytiin kaffella ja samalla ihasteltiin Espan hienoja jouluvaloja. -Vielä kun saataisiin se lumi ja pakkanen takaisin.

Onnea 1-vuotiaille Taikapennuille!

Vuosi sitten olin mukana auttamassa maailmaan Mustantassun toista shelttipentuetta, Pihkan lapsenlapsia. Synnytys oli pitkä eikä ihan helppo, mutta pitkän urakan jälkeen syntyivät veljekset Charlie, Jäbä, Nipa ja Sammy. Onnea kaikille! Pentujen kanssa harjoitellaan mm. agilityä, paimennusta ja rallytokoa.

tn_23112015pikkukakkoset.jpg