Viikolla oli toiseksi viimeinen kasvitentti, perennat. Joten alkuviikko meni tenttiin lukiessa ja samalla tietysti piti hoitaa koulu ja olin lisäksi työharjoittelussa. Onneksi tentti meni ihan kohtuu hyvin ja enää on lokakuun alussa yksi tentti eli puuvartiset kasvit. Sitten loppuvuosi on työharjoittelua ja näyttö tietysti. Mukava ettei tarvii ajaa marras-joulukuussa Mäntsälään asti. Nyt alkoi myös sidontatyö tunnit. Ensimmäisenä päivänä tosin emme tehneet mitään sidontaa vaan koululla oli puolalainen huippufloristi Iza Tkaczyk, joka piti demo esityksen alan ammattilaisille ja meidän piti olla hänen assareina näytöksessä. Hän oli viikon ajan valmistellut töitä floristiopiskelijoiden kanssa ja sitten demossa kertoi mikä oli niiden idea ja viimeisteli työt. Joten me kuskasimme vuorotellen keskeneräinen työ ja tarvittavat kukat pöydälle ja esittelimme työt yleisölle sen jälkeen ja veimme toiseen huoneeseen jossa niitä vielä sai ihailla. Oli todella mielenkiintoista vaikka tämän tyyppiset jutut eivät ole peruskukkakauppa kamaa. Enempi isoihin tapahtumiin ja tilaustöihin.

iza.jpg

Pitkällisen, varmaan vuosien tauon jälkeen ostin koulun myymälästä viherkasvin. Oikeastaan ostin ensin ruukun Elsistä kun se vaan oli niin kaunis ja en vain voinut jättää sitä sinne. Ja siihen sitten tietty pitää saada kasvi ja tuo palmuvehka on kuulemma idioottivarma ja todella sitkeähenkinen. Ja sopii toki hyvin tähän ruukkuun.

palmuvehka.jpg

Torstai-iltana ja perjantai ip tein ystävälle kolme surukimppua hautajaisiin Elsissä. Oli pikkuisen jännittävää kun koulussa emme ole vielä surukimppuja tehneet ja niiden tekeminen on oikeasti aika vaativaa. No onneksi sain apuja ja neuvoja ja niistä tuli oikein kauniita ja ystäväkin piti. Sen verran oli kiirettä niiden tekemisessä että jäi valokuvat ottamatta mutta ensi viikolla sitten koulun sidonta tunnilla tehdään niitä joten eiköhän kuvia tule sitten otettua. Perjantain sidontatunnilla tehtiin pitkä ja pyöreä asetelma noista Izan demosta ylijääneistä kukista. Teeman oli tehdä monesta erilaisesta kukasta astelma ja tämmöinen siitä tuli.

pitk%C3%A4asetelma_syys2019.jpg

Lauantaina Kukkakamari Elsi viettin 5-vuotis synttäreitä joten töissä riitti hulinaa. Tässä kuvaa etuoven istutuksista joiden järjestely oli mun homma.

elsi.jpg

Lauantai-iltana käytiin vielä katsomassa Downton Abbely leffa. Se oli just niin hieno ja viihdyttävä kuin sarjakin. Oli kiva palata sarjan maailmaan vielä kerran. Kannattaa käydä katsomassa jos tykkäsi sarjasta.

Sunnuntaina käytiin Pihkan kanssa uudessa paikassa paimentreeneissä, tämä on vähän lähempänä tuossa Läyliäisessä kuin Pukkila tai Somerossa jossa ollaan treenattu. Lampaat olivat myös uusi tuttavuus, nämä oli suomenlampaan ja suffolkin risteytyksiä. Ihan mukavan oloisia. Treenit oli tosi rankat kun olivat tosi liikuvaisia lampaita, ei ole tottuneita tämmöiseen haukkuvaan pieneen paimeneen ja ottivat semmoisia spurtteja että talon koira joutui niitä vähän väliä hakemaan takaisin sillä Pihkan töppöjaloilla ei juosta lammasta kiinni. No sitten vaihtettiin laumaa ja treenisuunnitelmaa. Rauhallisempi lauma ja aidattu alue niin saatiin paremmin treenattua poispäin ajoa. Ja saatiin hyvät ohjeet kotitreeneihin. Nyt on väsynyt koira ja ohjaaja.

Kain ja Cooperin kisaviikonloppu suunnitelmat peruuntui kun Cooper alkoi alkuviikosta ontua ja piti viedä lekuriin tutkittavaksi kun ei alkanut itsestään korjaantua. Varpaassa on venähdys ja tiedossa muutaman viikon lepoa ja remmilenkkejä.

cooperpotilas.jpg