Ikääntymistä tuli vietettyä tänä vuonna oikein iloisissa merkeissä. Useinhan se on näin joulun alla jäänyt vähälle juhlimiselle. Lauantaina käytiin Merin kanssa kiertelemässä Senaatin torin Tuomaan markkinoilla. Glögi maistui ja pieniä ostoksia tuli tehtyä. Joka vuotinen traditio on ostaa mm. joulusinappi ja tuoreita paikalla paistettuja karjalanpiirakoita. Käytiin pikaisesti katsomassa uusi paljon kehuttu Oodi kirjasto. Hirveästi oli vieläkin porukkaa siellä vaikka se on vielä keskeneräinen. Ns. kirjataivas kolmannessa kerroksessa oli kyllä näyttävä mutta kirjat olivat siellä ihan sivu osassa. Ei minusta todellakaan mikään kirjataivas... sellainen hengailupaikka enempi. Että on sitä parempiakin paikkoja jos on oikein kirjoista ja lukemisesta kiinnostunut. Ostettiin itsellemme joululahjaksi uusi kamera kun entinen oli naarmutunut pilalle ja kännykkä ei nyt vaan riitä pitemmän päälle. Pieni järkkäri Panasonic Lumix tuli valittua koska Lumix oli entinenkin, joten monet toiminnot olivat tuttuja.

Sisko tuli viikonlopuksi kylään ja illalla käytiin katsomassa Helsingin kaupungin teatterissa Kinky Boots musikaali. Oli kerrassaan hauska ja vauhdikas esitys, värikäs, upeat lavasteet, huikeita tanssinumeroita.  Mahtava show!

Sunnuntaina käytiin katsomassa tulevan kouluni Joulumaa. Koulu rakentaa joka vuosi alueelle hienon Joulumaan jossa on eläimiä, esityksiä, markkina-alue, poniajelua jne. kaikille jotakin. Paikka näytti olevan hyvin suosittu, porukkaa oli täälläkin paljon, erityisesti lapsiperheitä. Uusi kamera oli mukana ja sillä kokeilin ottaa ensimmäisiä kuvia. Tässä muutamia otoksia etenkin floristien hienoista töistä. Markkina-alueella oli monelaisia käsityöläisiä, vähän erilaisia kuin yleensä joulumarkkinoilla.

aasit.jpg

orkideapuu.jpg

lyhtykranssi.jpg

joulukimppu.jpg

Tänä vuonna oli siis vanheneminen sujui iloisesti ainakin viikonlopun verran. Ja aamukammassa on enää viisi piikkiä...