Ei ole meikäläisen elämässä kummoisia tapahtumia, koiraharrasteita ja puutarhahommia. -No tällä viikolla olin kaksi aamupäivää Viliyrtti kurssilla. Ihan mahtavaa välillä tehdä ja nähdä jotain muuta kuin normiarkea. Kurssilla oltiin ulkona (tietysti) ja ryhmä oli alle 10 henkeä joten ihan koronaturvallisesti mentiin. Kurssilla tutustuttiin Vantaanjoen lähimaastossa oleviin kasveihin joita voi syödä tai käyttää rohtona. Ja mitkä on myrkyllisiä, sekin on tärkeä tietää. Samalla saatiin hyvä tietopaketti kasvien käsittelyvaihtoehdoista. Tuttujen voikukkien ja nokkosten lisäksi tutustuttiin esim. virmajuureen ja  litilaukkaan. Söin eka kertaa maitohorsman varsia kotona ja valmistin ne kuten parsan. Vähän samanlainen on nuoren maitohorsman varren makukin. Tänään lisäsin voikukan lehtiä salattiin. Ei ne siellä yhtään maistunut mutta ainakin niissä on todella paljon enemmän vitamiineja ja muita hyviä aineita kuin tavallisessa lehtisalaatissa.

Tänään kävin Pihkan ja Rexin kanssa Pukkilassa paimenharkoissa, vähän liian lämmintä oli paimennukseen mutta sain onnistuneita poispäin pätkiä Pihkalle ja Rex vähän niinkuin keskittyi syömään lampaan kakkaa. Ehkä se jossain vaiheessa pystyy keskittymään asiaankin...

Kotona tein uuden kukkapenkin kasvihuoneen pohjoisseinustalle, Kai askarteli kehikon ja minä laitoin muuten valmiiksi. Kylvin sekaisin toiseen laatikkoon kaikenlaisia kesäkukan siemeniä, saas nähdä mitä sieltä nousee. Toiseen laitoin hunajakukkaa.

kes%C3%A4kukkalaatikko_1.jpgkes%C3%A4kukkalaatikko_2.jpg

 

Tämä tulppaani on vaan niin hieno ja kukkii kauan!

IMG_7434.jpg