Pihkalle syntyi 25.8.2013 pennut, joiden isä on "Magnus" C.I.B FI MVA EE MVA LV MVA EE JMVA ZARVO'S U.S BLACK WILD CARD.

tn_magnus130512-6986.jpg


Pentue sai kutsumanimekseen "Pihkarillit", virallisesti Mustantassun Pikku-pentue. Pihkan pennut  on siis tehty yhteistyössä Tuija Kokkosen Mustantassun kennelin kanssa ja ovat Mustantassun kennelin ensimmäinen shelttipentue. Mustantassun kennelistä on lähtenyt aiemmin maailmalle viisi tervuere pentuetta ja kuusi mudi pentuetta.
Pentueeseen syntyi viisi pentua: kaksi soopelia (uros ja narttu)  ja kolme trikkiä (kaksi narttua ja uros) Kaikki mukavan kokoisia ja terhakoita heti alusta alkaen. Pihkan synnytys sujui hyvin, vain suurinta pentua piti hiukan auttaa ulos. Pihka oli hyvä emo, joka hoiti pennut mallikelpoisesti. Tosin jo viikon kuluttua se olisi mielellään tehnyt lenkiltä tultaessa ohimennen hieman takapiha agilityä... :-) Koko aikana Pihka suhtautui positiivisesti kaikkiin pentuja katsomaan tulleisiin ihmisiin ja imetti pentuja luovutusikään asti.


tn_maitobaari300813.jpg

tn_pihkarillit4pv.jpg

Koko pentue kehittyi hyvin ja kaikki olivat vilkkaita ja uteliaita niin kuin pentujen kuuluukin. Niille alettiin antaa tietysti pikkuhiljaa kiinteää ruokaa ensin RC:n babyä ja raakaa jauhelihaa pieninä annoksina ja sitten muutakin vähitellen. Pentujen ollessa 6-viikoisia annoin niille pienet raa'at ruston palat, että tottuisivat sellaiseenkin ruokaan. Vaan se olikin virhe. Suurin pentu, ahne trikkinarttu ja trikki uros tulivat kipeiksi ja muillakin oli hiukan vatsat löysänä. Rustot otettiin tietysti heti pois ja muut toipuivat nopeasti. Nämä kaksi piti viedä eläinlääkäriin nesteytykseen. Molemmat näyttivät voivat paremmin ja saatiin tuoda kotiin. Seuraavana päivänä oli järkytys kun narttu kuitenkin menehtyi, urospentu vietiin varmuuden vuoksi uudelleen lääkäriin ja se sai antibioottikuurin ja lisänesteytyksen. Narttupennun ruumis lähetettiin Eviralle tutkittavaksi, pentueen vahvimman pennun menettäminen vieläpä tämän ikäisenä oli järkytys. Kuolinsyyksi todettiin akuutti suolistotulehdus. Asiasta eri tahojen kanssa käymieni keskustelujen perusteella uskon että syynä oli se, että vaikka pentu oli vahva ja hyväkuntoinen sen elimistö ei ollut vielä sopeutunut emon maidon sijaan muuhun ruokaan riittävästi kun rustoja annoin. Vaikka olimme olleet varovaisia kiinteää ruokaan totuttamisessa niin vieläkin varovaisempi olisi pitänyt olla, näin jälkiviisaasti ajateltuna.

 

Neljä pihkarilliä sen sijaan kasvoivat hyvin. Pennut tutustuivat monipuolisesti ympäristöön, luontoon, taajaman vilinään, naapurin hevosiin jne. Ne totutettiin erilaisiin ääniin ja pintohin sekä ystävällisiin vieraisiin koiriin ja eri-ikäisiin ihmisiin.


tn_pihkarillit06122013.jpg

Kuvassa vasemmalta: Ässä, Quattro, Svea ja Cooper.

tn_paimenet1.jpg

Kuvassa vuoden ikäiset pihkarillit tutustumassa paimennukseen, vasemmalta Svea, Ässä, Pihka, Cooper ja Quattro.

Ässä - iloinen ja komea trikki uros, harrastaa agilityä, tokoa ja paimennusta
Quattro - sähäkkä trikki narttu, harrastaa agilityä ja paimennusta.
Svea - kaunis ilopilleri soopeli narttu, harrastaa rallytokoa
Cooper - pippurinen soopeli uros, jäi emonsa iloksi kotiin, harrastaa agilityä

Kaikki pihkarillit ovat käyneet terveystutkimuksissa hyvin tuloksin: pojilla B/B lonkat, tytöillä A/A, kaikilla kyynärät ja polvet 0/0. Kaikkilla terveet silmät ja sydämet.