Viikkoon on mahtunut lähinnä töitä, opiskelua ja pihahommia. Helle on ollut varsin uuvuttava ja kaikki rehottaa pihassa aivan hillittömästi, ei meinaa ehtiä puutarhuri perässä. Lauantaina lähdettiin aamusta Mikkeliin Mustantassun kenneltreffeihin. Matkalla poikettiin juomassa kesän ekat kaffet Miekankosken ihanassa kahvilassa. Ihan paras taukopaikka on se!

IMG_2993.JPG

Kenneltreffeillä oli siis Pieksun lapsia, lapsenlapsia ja muita sukulaisia sekä Pihkan jälkikasvua. Vähän haikeaakin kun ei Pieksu ollut mukana mutta oli kiva nähdä miten hienoja koiria jälkikasvusta on tullut. Oli myös erityisen kiva nähdä sitten pentuaikojen Pikkistä, joka on Pihkan pikkukakkoset pentueesta. Pikkiksestä on tullut todellakin iso poika, jopa isompi kuin Ässä, eikä Ässä mikään pieni ole... mutta yhtä herttainen ja iloinen on Pikkis kun silloin pentuna.

pikkis.JPG

Saija Mustonen veti aksatreenit meille ja minä värväsin Tiinan treenaamaan Pihkan kanssa, ehkäpä Tiina innostuu myös kisaamaan joskus Pihkan kanssa. Minä kun olen nykyratoihin aivan liian hidas juoksemaan ja toisaalta muutenkin oma intressi on siirtynyt yhä enemmän paimennuksen puolelle. Ja ihan mukavasti se yhteistyö Tiinalla ja Pihkalla sujui. Ehkäpä siis näemme vielä Tiinan Pihkan kanssa kilparadoilla. Ajoittaisista ukkoskuuroista huolimatta päivä oli kiva ja illalla oli väsyneitä sekä me että koirat.

Sunnuntaina aamupäivällä käytiin Pihkan kanssa Pukkilassa paimennustreeneissä. Tällä kertaa treenilampaissa oli mukana emoja karitsojen kera mikä teki oman haasteensa koska karitsathan eivät vielä ymmärrä koiria vaan katsovat vaan että kukas se sinä olet.  Pihkan kanssa treenattiin kunnollista hakukaarta joka on vasemmalla puolella ollut vähän huono. Ja sitten kerrattiin vähän jakoa joka sujui varsin kivasti. Kyllä on niin ilo nykyään paimentaa Pihkan kanssa!

Illalla saapuivat sitten meille omat kesälampaat jotka ovat kolme emoa ja seitsemän niiden karitsaa.  Ihan parasta! Näiden kanssa on kiva treenata kesä ja tuntuivat viihtyvän hyvin heti laitumella.

IMG_2909.JPGIMG_3008.jpg