Pihkan sterkkaus haava on parantunut hyvin ja yllättävänkin hyvin on antanut haava olla rauhassa.
- No koska ei voi treenata koiraa niin onkin tässä ollut hyvä aika paneutua erittäin laimilyötyyn puutarhaan.

Ja koska illat on valoisia niin nyt jos koskaan on ollut hyvää aikaa kitkeä rikkaruohot kukkapenkeistä. Homma, jonka tekemistä tulee lykättyä aivan liian kauan. Joten paljon sieltä kukkapenkistä lähtikin. Erityinen inhokki on nokkokset, ne perhanat onnistuu aina polttamaan vaikka miten olisi haljashanskat ja kumisaappaat. Niin nytkin. Argh!

Urakan jälkeen piti oikaista selkää ja kävin Pieksun kanssa iltakävelyllä poimimassa niittykukista kimpun. Nyt on ihan paras aika saada väriloistoa kotiin! - Siinä tiellä kulkiessa huomasin että yksinäinen valkohäntäpeura koikkelehti hevosaitauksen läpi ja meidän agilitykentän viertä tielle ja katseli hetken minua ja Pieksua, jotka olimme noin 30 metrin päässä siitä. Ja sitten sen loikki menemään metsään. Aika kesyjä ovat täällä nuo kauriit. Voisi melkein sanoa että ne on meidän lemmikkikauriita. Ja onneksi Pieksu ymmärsi olla haukkumatta ja saatiin ihastella kaunista eläintä tovi.

rikkaruohot.JPG  kesäkimppu.JPG

Mun ns viherpeukalo taitaa olla nyt ruosteessa kun ei nuo mun tämän vuoden viljelykset oikein ole lähtenyt kasvamaan. Toki ehkäpä suurin syy on luonnon sillä näiden kanssa kävi niin, että pidin huolella harsoa pitkälle toukokuuta ja kastelin säännöllisesti, mutta otin sitten kuitenkin liian aikaisin harson pois. Ja juuri silloin iski tietysti ne kylmät yöt. Ja niinpä mun pavuntaimet ja persiljan alut paleltuivat.  Ajattelin kuitenkin katsoa josko ne vielä siitä nousevat ja olen kastellut taimia edelleen ja kas kummaa. - Näyttävät kuitenkin selviävän. Eri asia että ehtiikö näistä koko kesänä mitään syötävää tulla. Katsotaan kuin meidän käy. Ihan kaikki viljelykset ei sentään ole kylmästä kärsineet, salaatit kasvavat hyvin ja satoa on jo voinut napsia ruokapöytään. Samoin kehäkukat ja salkoruusut ovat pian kukassa. Lisää väri-iloa siis!

pavuntaimi.JPG  persiljanalut.JPG

Seuraava homma olisikin sitten pakastimen sulatus ja mansikka ralli.