Tänään saatiin katto valmiiksi ja ovi paikoilleen. Vielä on päädyissä tekemistä mutta riittää kun saa suojattua reiät sateelta ja keväällä sitten jatketaan loppuun. Sisälle kannettiin jo ruukutuspöytä ja hyppyesteet talvisäilöön.

kattovalmis.jpg

katto2.jpg

kasvihuone_ovi.jpg
 

Sää suosi jälleen, pieni kirpakka pakkanen mutta aurinkoista ja kuivaa. Ja ennen kaikkea ei tuulta! Koiratkin nauttivat kun saivat kirmata pitkin peltoja. Eilinen ostoshulinapäivä Black Friday meni meiltä totaalisesti ohi, työssäkävijälle se ei ole vaikeaa... ja illalla molemmilla oli treenit joten siinä se perjantai menikin.

Pihkan kanssa oltiin siis tokotreeneissä. Teemana tällä kertaa kaukokäskyt. Pihka osaa sinänsä aika hyvin liikkeet mutta nyt vasta mulle selvisi että olen opettanut sen väärin. Nykyään kuulema pitää opettaa koira niin tekemään vaihdot että joko koiran etupää tai takapää pysyy koko ajan paikallaan. Siis että istu-maahan-seiso vaihdoissa koira pitää koko ajan esim. etupää paikallaan ja siirtää vain takaosaa tai päinvastoin. Just. Eli olen nyt opettanut Pihkan väärin ja nyt pitäisi päättää kumman tavan opetan Pihkalle; etupään vai takapään siirrot. Kokeiltiin molempia tapoja ja minusta ainakin oli todella vaikeaa hahmottaa miten koiran pitäisi siirtää takaosaa maasta istumaan liikkeessä. Aivot meinasi nyrjähtää kun en millään meinaa saada päähän miten sen koiralle opetan. Eikä se ole helppoa Pihkallekaan. Kaukokäskyjen lisäksi tehtiin paikallaan makuu liike kisanomaisesti (paitsi sai palkata koiraa). Pihkalle vaikeinta on alussa malttaa istua siihen asti kun saa luvan mennä maahan. Makuulla se pysyy tosi hyvin. Joten tuota alkua pitää hieroa. Välillä kyllä tuntuu että meillä on niin paljon pieniä nyansseja hierottavana tokossa että alkaa epäilyttää ollaanko koskaan valmiita kisaamaan. No kivaa on kuitenkin treenata - ainakin useinmiten.