Siitä on tämä viikonloppu tehty. Lauantaina lähdin Pihkan kans kokeilemaan Lohjalle josko oltaisiin saatu kolmas hyväksytty tulos rallytoko avoimesta luokasta. No ei sit menny niin kuin strömsöössä. Pihka teki vielä särmästi pihalla lämmittelynä kuviot vaan kun mentiin halliin sisään niin keskittyminen jäi ulkopuolelle. Pihka bongasi heti että nyt ollaan AGILITYhallissa ja sehän tarkoittaa vauhtia - ainakin Pihkan mielestä. Joten rallyrata meni todellakin rallatteluksi. Haukkumista ja extra pyörähtelyä sen verran paljon että tulos jäi saamatta. Että sitä viretila harjoittelua tarvitaan tähänkin ei vain agilityyn.

Pihkan juoksut on todellakin jo ohi, mutta Piko ja varsinkin Pieksu käyvät vielä aika kuumina joten hermot on välillä kotona pinnassa kun mudi peeveli jaksaa kohkata Pihkan perässä. Ja Pihkalla menee käämit ja karvat pölisee. Ja mudi uroshan ei moisesta piittaa - melkein päinvastoin- innostuu vaan temperamenttisesta nartusta... huoh.

Ja kotona kaikelaisista rae-vesi-räntäsateista huolimatta Kai urheasti kasasi uuden hiiligrillimme pihalla - sormet kohmeessa raukka! Nyt vaan odotellaan niitä grillikelejä että pääsisi uutta Mustangia kokeilemaan.

tn_mustang.JPG

Sunnuntaina ei ole ollut grillauskelit, mutta ihan kelvolliset paimennuskelit. Käytiin Seutulassa Elinan treeneissä, myös Pihkan poika Ässä oli samoissa harkoissa. Kiva oli nähdä Ässä pitkästä aikaan. Se on kehittynyt todella paljon ja tekeminen näyttää oikein hyvältä.  Pihkalla oli joku ihme hormoonikohtaus; meidän piti ottaa aitauksesta lampaat ja siirtää ne pellolle paimennettavaksi. Pihka ilmoitti ettei aio sieviä tassujaan mokomassa liejussa pilata ja pisti liinat kiinni. Minä sanoin sille että hommat tehdään ja piste jolloin Pihka otti herneen nenään oikein tosissaan. Saattiin kuitenkin lampaat liikenteeseen mutta koko kuljetuksen tietä pitkin Pihka näytti mulle naamaa.  - Muistan taas miksi olen ehdottomasti uroskoirien kannalla, en oikein jaksa näitä juoksun aiheuttamia "tiara vinossa päiviä".

No tehtiin ekaksi sitten helppoa ja kivaa kuljetus pyöritystä ja niin se tiarakin Pihkan päässä oikeni . Ja loppujen lopuksi saatiin oikein hyvät paimennusharkat  tehtyä. Elinalla itsellään on myös shelttejä ja kertoi että shelttejä käy enemmän ja enemmän paimentamassa. Mikä tietysti on loisto juttu!