Tämän vuoden ensimmäinen - ja ehkä viimeinen paimennuskoe oli viime lauantaina. Paimennuskokeita on tosi harvakseen joten pitää ilmoittautua siihen mikä kalenteriin sopii ja viime lauantai sopi. Ja sattumalta se oli samalla kansainvälinen koe ja tuomari Laura Vassallo oli tullut Italiasta asti tuomaroimaan. Laura on ilmeisesti groenendael harrastaja sillä kokeeseen oli ilmoittautunut pääasiassa grotskuja. Pihka oli ainut sheltti. Kokeen yhteydessä selvisi että Lauralla on myös ollut sheltti ja hän oli kovasti ihastunut Pihkaan ja sen reippauteen. Kakkosluokkaan oli ilmoittautunut vain kaksi koirakkoa, siis yksi meidän lisäksi. Radan esittelyssä Laura kertoi että teki meille vaikeamman radan koska perjantaina 2-luokan koirakot oli niin taitavia! Apuva! Ja kun aloituksessa lauman ottoaitaus oli rakennuksen sisältä niin tiesin että meillä on ongelma. Onneksi sain kokeneemalta kaverilta vinkin miten aloitus kannattaa tehdä ja se toimikin hyvin. Rata oli aika pitkä ja paljon erilaisia tehtäviä ja kun Pihka painoi lampaita liikaa ihan turhaan, jouduin komentamaan sitä koko ajan. Suomalainen tuomari olisi siitä varmaan rokottanut reippaasti mutta italialaista se ei tuntunut haittaavan. Selvitettiin kaikki tehtävät lopulta pienten kommellusten kera. Aamulla oli kisapaikalla tuntunut viileältä mutta maaliin tullessa oli kyllä hiki!

Lopputulos meille oli 83 p /erittäin hyvä ja koulutustunnus eli PAIM2. ERi tulos jäi vain 7 pisteen päähän. Myös toinen luokan kilpailija sai radan suoritettua kunnialla sai 85 p joten hän sijoittui ykköseksi ja me kakkoseksi. Uusien sääntöjen mukaan viiden EH tuloksen jälkeen voi siirtyä kisaamaan 3-luokassa ja ERI tuloksella voi siirtyä suoraan 3-luokkaan. Sen verran tuli uusia juttuja treenattavaksi että ihan hyvä jatkaa vielä kakkosluokalla. Seuraavaksi edessä on PSF-cupin toinen osakilpailu, siinä saa hyvin kisakokemusta.

pihka_paim2.jpg

Kisapäivän jälkeen ehdittiin vielä Hämeenlinnaan Wanaja festivaaleihin. Olin voittanut Radio Helmistä kahdet liput festarille ja lauantaina siellä esiintyi mm. Kolmas Nainen ja J.Karjalainen. Toki monia muitakin isoja staroja kuten Kaija Koo ja Popeda mutta ne ei oikein ole mun makuun. Onneksi päivä oli aurinkoinen ja Hämeen linnan puisto on todella kiva festaripaikka. Mukava leppoisa päätös päivälle, ei jääty myöhään kun rupesi nukkuttamaan, olihan ollut aikainen herätys kisoihin.

Sunnuntaina kävin hakemassa Kukkakamari Elsistä harjoittelukukkia, sillä kukkakauppa sulki ovensa kahdeksi viikoksi. Harjoittelukukkien lisäksi oli pakko saada tämä kaunis viininpunainen pioni. Kerrassaan upea!

tpioni4.jpg

Sunnuntain ilouutinen oli että pikkukakkosten Taika (Mustantassun Pikkumyy) ja Tiina voittivat minikoirien Suur-Savon piirimestaruuden triplanolla tuloksella lauantaina Mikkelissä. Mahtava suoritus nuorelta koiralta!