tn_omenanoksa.JPG

Pihkan kanssa oltiin lauantaina Vapun hyppytekniikan jatkokurssilla. Meillä on Pihkan kanssa ollut viime aikoina aivan liian monta rataa jossa tuloksena vitonen riman takia. Joten nyt oli syytä mennä asiantuntijan pakeilla selvittämään mikä mättää. Ja löytyihän se syy. Pihka hyppää liiaksi etuosaa käyttämällä eikä käytä vatsa/selkä lihaksia jotka ovat tärkeitä tukemaan vartaloa hypyssä. Hypyn voiman tulisi lähteä takajaloista ja koiran pitäisi käyttää koko kroppaa hypyssään. Nyt Pihka siis roiskii menemään etuosan voimalla ja asenteella. - Ei hyvä. 

Saatiin siis kotiläksyksi erilaisia harjoituksia ja myös sellaisia tehtäviä jotka aktivoi ja vahvistaa vatsa- ja selkälihasten käyttöä. Selvää on että kun pitkään on tehnyt väärin niin siitä poisoppiminen kestää myös kauan.

Kai ja Cooper kävivät sillä aikaa kisaamassa, mutta tälläkin kertaa jäi vielä noususerti saamatta. Pienistä jutuista se vaan on Cooperillakin kiinni. Vapun harjoituksissa oli kyllä hyviä ideoita myös Cooperin kotiläksyksi.

Sunnuntain käytiin Pihkan kanssa paimentamassa Seutulassa, omat lampaat tulevat ensi viikolla. Aloitettiin harjoitus pellolla, laumassa oli mukana pari jukuria sarvipäätä jotka alkoivat haastaa Pihkaa. Ne olisivat halunneet vain syödä. Pihkan kantti ei oikein riittänyt pistämään niitä järjestykseen joten rohkaisin ja kannustin sitä vähän komentamaan lampaita. Samalla tietysti Pihka alkoi haukkua ja ottaa kierroksia, mikä on just se josta ollaan yritetty päästä irti. Lähdettiin vievään lampaita laitumelta tietä pitkin aitaukseen ja siinä alku sujuikin ihan hyvin. Lampaillahan on veto aitaukseen joten ne jopa suostuivat liikkumaan ihan kohtuu reippaasti kunnes ne keksivät jäädä laiduntamaan tien pientareelle. Ja Pihkan pää ei vaan enää kestänyt vaan se alkoi vain huuhailla ja haukkua. Siinä kohdin minulla loppui huumori ja otin Pihkan kiinni ja pyysin Sari L:ää viemään Ässän (Pihkan pojan) kanssa loppumatkan lampaita. Onneksi Ässä osasi homman. Pihka tauolle ja etsimään sisäistä zen paimenta sillä aikaa kun Ässä treenasi. Ässästä on tullut todella pätevä paimen! Kiva on katsoa sen työskentelyä.

Kun Pihka otettiin jälleen hommiin niin ne kaksi hankalaa lammasta oli otettu laumasta pois ja me saimme keskittyä perusasioihin, kuljetusta ja häkitystä. Se alkoikin sujua niin kuin piti, joten saatiin onneksi Pihkalle (ja mulle) lopulta onnistunut treenisessio.

Viikonloppuna käytiin myös laittamassa laidun kuntoon lampaita varten. Koirat olivat mukana ja osallistuivat hommaan lähinnä seisomalla tiellä, hippaa juoksemalla tai painimalla keskenään. - Ja tietysti syömällä peurojen ja jänisten papanoita. - Aika tyytyväisiä olivat itseensä. Ensi viikolla olisi tarkoitus hakea lampaat - jee! Ihan parasta :-)

tn_munpaimenet.jpg Mun paimenet, Pieksu ja Pihka.

I