Pihkan toinen ja viimeinen pentue syntyi 2.4.2017. Pentueen työnimi oli aprillit kun laskettu aika siihen sattui, mutta meni sitten seuraavalle päivälle ja kun myös tämän pentueen viralliset nimet ovat "Pikku" -alkuisia niin pentue ristittiin Pikkukakkosiksi.  Pentueen isä on "Sam" En-Sam, ruotsalainen soopeliuros. Sam on ansioitunut agilityssä: Ruotsin mestaruuskisoissa kultaa 2012 & 2014, hopeaa 2016. Pohjoimaiden mestaruuskisoissa hopeaa 2012, kultaa 2015. MM kisoissa 8. sija 2012, 10. sija 2014. Sam on Suomen ja Ruotsin agility ja hyppyvalio sekä Norjan hyppyvalio.
Samilla on ennestään kaksi pentuetta jotka kaikki harrastavat agilityä. Sam asustaa Pihkan siskon Ayan kanssa samassa taloudessa.

samseisoo.jpg

Pihka alkoi synnyttää aamuyöstä, kuten viime kerrallakin. Vedet meni n. kl 2. Kovasta ponnistelusta huolimatta pentu ei vaan kunnolla tullut ulos, vaikka näimme sen päälaen. Noin 1,5 tunnin ponnistelun jälkeen ei auttanut muuta kuin lähteä eläinlääkäriin. Siellä eläinlääkäri sai autettua pennun ulos, soopeli narttu syntyi n. kl 5. Pihka sai myös kalsiumia ja glukoosia edistämään supistuksia. Seuraavana jälleen lääkärin pienellä avustuksella tuli trikki uros. Kolmas pentu ei jälleen meinannut tulla ulos millään ja se olikin jalat edellä joten siinä tarvittiin monta kättä että saatiin se kunnialla ulos. Soopeli poika oli myös aika suuri.  Viimeinen pentu, soopeli narttu tuli ilman apuja ulos n. kl 7.45. Eli koko pitkä yö näitä synnytettiin. Onneksi ei tarvittu keisarinleikkausta ja kaikki pennut olivat terveitä. Pihka (ja me) oltiin tosi väsyneitä ja kun kotiin päästiin niin ei kun nukkumaan.

Pentujen koko haarukka oli samanlainen kuin pihkarilleissä, yksi pieni uros ja yksi iso uros ja kaksi keskikokoista narttua. Pennut kasvoivat hyvin ja Pihka hoiti pentuja huolella. Johtuen varmaankin rankasta synnytyksestä, Pihkalla oli viikko pari kipuja ja jälki supisteluja jolloin se oli hiukan äreä satunnaisesti pennuille kun ne tulivat nisälle. Tämä onneksi meni ohi ja Pihka imetti pentuja 7-viikkoiseksi. Viime kerrasta oppineena, olin hyvin tarkka ruuasta. Pennut saivat jälleen RC:n babyä ja myöhemmin Brit carein premium puppyä miksattuna. Tietysti myös alkuun raakaa jauhelihaa.  Pennut kasvoivat hyvin ja tällä kertaa minulla oli ruhtinaalliset kolme viikkoa lomaa! Joten pystyin tutustuttamaan pennut monipuolisesti uusiin juttuihin kuten autoiluun, ihmisiin ja luontoon. Alussa sää oli kovin kylmä ja satoi jopa lunta (eipä olisi uskonut että kevätpennut pääsevät lumeen tutustumaan!), mutta kun sää lämpeni niin pennut olivat paljon ulkona.

tn_emojapentu.JPGP1090390.JPG

tn_pennut97.jpg

Kaikki ovat aloittaneet agilityn harjoitukset, osa myös tottista/rallytokoa ja koiratanssia.

Spyro - pieni ja pippurinen trikki uros
Taika- suloinen ja itsenäinen soopeli narttu
Tuuli - vauhdikas soopeli narttu
Pikkis - iloinen ja tomera soopeli uros