Tänään on Kain synttärit, jota tosin ei sen suuremmin juhlittu kun se oli Kain työpäivä. Etkot vietettiin viime sunnuntaina Sarin ja Arin kanssa brunssilla Ravintola Oivassa Kalliossa, koska myös Arilla oli synttärit tällä viikolla. Oli hyvä brunssi ja tosi mukava päästä vähän "uusiin" maisemiin. Ja kiva oli nähdä ns. face to face ystäviä pitkästä aikaa.

Tänään minulla oli vapaapäivä ja kävin lounastreffeillä Merin kanssa samalla kun kävin ostamassa Kaille synttärilahjaksi Rickhard Powersin "Ikipuut" kirjan. Powersista voi lukea lisää vaikkapa täältä Hesarin artikkelista. Synttärikakkua en leiponut itse vaan kävin Uudenmaan leivästä hakemassa Ellen Svinhufvudin kakun, joka on täyttä tavaraa. Nam!

Päivään olin varannut paimennustreenit mutta koska pakkasta oli liikaa jopa lampaille niin treenit peruuntui.Hauska juttu oli että aamulla kun Kai talsi keittiöön niin sekä ulko- että sisämittari näyttivät samaa lukemaa 21,1. Toinen tosin oli miinusta ja toinen plussaa. Ja kun luvut kääntää toisinpäin niin sehän on 112 eli Kain synttäripäivä ja myös hätäkeskuksen numero ja päivä.  Kaunista on ulkona mutta nämä lukemat on kyllä ihan liikaa, vähempikin riittäisi.

211.jpg

 

Rexille (ja Pihkalle) tilasin tokon alo ja avo luokkien harjoituspäiväkirjan, nyt aletaan oikein tosissaan treenaamaan tokoa! Jos vaikka pitkästä aikaan mulla olisi oikea toko koira! Pihkan osalta mennään sillä mitä osataan mutta Rexin kanssa yritän tehdä perushommat huolella ettei tarvitse lopun ikää sitten niitä mokia korjailla. - Sopii ainakin toivoa niin.

tokokirja.jpg

 

Töissä on tiivis viikko koska sunnuntaina on Ystävänpäivä joten kauppa on täynnä punaisia ja vaaleanpunaisia kukkia, erityisesti ruusuja. Saas nähdä miten vilkas viikonlopusta tulee. Muutoinkin alkaa ihmiset kaivata keväisiä värejä, kuten tässä kimpussa oli asiakkaan toivomus.

IMG_6788.jpg

 

Koska pakkanen estää enemmät ulkopuuhat on ollut aikaa harjoitella vesivärimaalausta. Vaikeaa on se, mutta se ei haittaa kun omaks iloksi tekee. Kävin ostamassa tähän sopivaa 200 g paperia ja lisää siveltimiä.  Tämmöistä kirsikankukan harjoitusta tein viimeksi.

IMG_6781.jpg

 

Ja puutarha on toki muutenkin tähän vuoden aikaan mielessä kun siemen/taimi kuvastot tupsahtavat postilaatikkoon. Meriltä sain hunajakukan siemeniä ja vaihtariksi annan hänelle isältä perittyjä tomaatinsiemeniä kun en niitä niin paljoa tarvitse. Ja puutarhafiiliksiin pääsee telkun norjalaisessa puutarhaohjelmassa "Minun puutarhani". Harmittaa että Suomessa ei tehdä laadukkaita puutarhaohjelmia tai minkäänlaisia puutarhaohjelmia. Meillä pyörii vaan ne samat ikivanhat uudelleen ja uudelleen.... kateeksi käy norjalaisia ja ruotsalaisia.

helmililjat.jpg