Ja jälleen oli se aika vuodesta kun istutaan kuin tatit kolme päivää tujottamassa toinen toistaan huikeampaa agilitysuoritusta. Eli tietysti kyseessä on agilityn MM-kisat, jotka tänä vuonna pidettiin lähes kotikulmilla eli Turussa. Kai lähti jo torstai aamulla kavereiden kyydillä paikan päälle kun minun piti olla vielä koulussa. Ajoin koulusta suoraan illalla Turkuun Caribia hotelliin jonne seurakaverit olivat buukanneet huoneet myös meille. Perjantaina "kisaurakka" alkoi jo puoli yhdeksän joukkue finaaleilla. Tänä vuonna kisoissa oli peräti 22 mudia! Joista yksi jopa minikokoinen...!  Muut toki medikokoisia, kaikki narttuja. Vauhdikkaita olivat kaikki ja taitaa mudien kysyntä kasvaa näiden huikeiden ratasuoritusten jälkeen ennestään. Erityisen iloinen olen saksalaisen ystävämme Karinin voittaessa joukkue kultaa mudinsa Gimmickin kanssa. Samoin hienoa oli että ruotsalainen Anne ja mudi Bonnie onnistuivat vihdoin ja saivat yksilö hopeaa. Se on ollut niin monesti niin lähellä.

Perjantai-iltana oli mudi treffit ATT hallilla, Iitu oli hienosti järkännyt paikan ja tarjoilu nyyttäriperiaatteella. Paikalla oli pari kymmentä mudistia ja kymmenisen mudia. Myös ystävämme Belgiasta olivat saapuneet koirineen agilityä katsomaan ja samalla tapaamaan tuttuja. Oli kivä nähdä Pieksun lapsenlapsenlapsia Roxyä ja Ihanaa.  Ja tietty kaikkia mudituttuja.

IMG_3691.jpg

Lauantai-iltana käytiin syömässä viikinkiravintola Haraldissa. Siellä oli hyvä ruoka ja oikein ystävällinen hyvä palvelu, voi suositella. Sisustus ja ruokalista oli tietysti teeman henkeen. Sunnuntaina jännittävien finaalien jälkeen kotiin hyvissä ajoin. Jukka oli ollut meillä koirien hoitajana joten niiden puolesta ei ollut kiirettä saati huolta.  Tällä viikolla on ohjelmassa työharjoittelua ja koulua ja huomenna lähtee lampaat takaisin lampolaan. Joten tänään illalla vielä viimeisen kerran pienet poispäin ajo treenit jo hämärtyvässä illassa. Kivat lampaat oli tänä kesänä, hauskojakin. Kiitos ja näkemiin!

kes%C3%A4t%C3%A4dit2019.jpg

Metsästyskausi on alkanut ja kauriit ovat alkaneet liikkua lähempänä pihoja myös valoisaan aikaan (meidän omenapuissa ne ovat toki vierailleet taajaan mutta vain öisin), joten on aika laittaa verkot puiden suojaksi.

kauris1.jpg

- Muutamana yönä on ollut pakkasta ja Kai hommasi kasvihuoneeseen pakkasvahdin, tosin se saattaa olla jo liian myöhäistä paprikoiden kannalta. Tomaatteja olin jo poiminut kypsymään sisälle. Daalia on vielä voimissaan ja kauniisti kukassa. En olisi kuukausi sitten uskonut että se ehtii vielä kukkia. Hieno väri, täytyy yrittää talvettaa.

daalia2.jpg