Lomaviikko on mennyt melkoisen nopeasti kun joka päivälle on riittänyt menemistä ja tekemistä. Maanantaina käytiin Virpin kanssa pyörimässä Redissä ja katsomassa Sarin uudistunut Villa Sofia Living myymälä. ja syömässä Sokerileipuri Aleniuksen kahvilassa perinteiset kakkupalat. Nykyään monessa paikassa kakku on sellainen liivate mössä mutta Aleniuksella saa vielä perinteisiä meheviä kakkuja. Nam!
Tiistaina käytiin Anabelin kanssa Designmuseossa Korkeavuorenkadulla. Mielenkiintoinen oli se, suosittelen ehdottomasti käymään! Museokierroksen jälkeen mentiin lounaalle samalla kadulla olevaan Lungiin, joka oli minulle tuttu paikka Kuulokoirayhdistys ajoilta. Se on kiva rento paikka jossa on hyvä ruoka. Korkeavuorenkadulla on muutenkin kiva kävellä ja ihastella monia pieniä liikkeitä ja myös kahviloita ja ravintoloita on useita.
Keskiviikkona suuntasimme Merin kanssa Ainolaan Tuusulanjärven maisemiin. Ainola on jostain syystä jäänyt käymättä vaikka useimmissa Tuusulanjärven taitelijakodeissa olen käynyt. Nyt oli sopiva aika käydä kun ei ollut turistirysää ja kaunis puutarhakin pääsi oikeuksiin.

js_tyopoyta.jpg

Tarkoitus oli tähän lisätä enemmänkin kuvia Ainolasta mutta jostain syystä vuodatus.net ei suostu niitä tallentamaan...- no saatte ihailla mestarin työpöytää joka on komea sekin.

Tänään torstaina oli koulupäivä ja ohjelmassa Lepaan puutarhamessut, ne on sellaiset joka vuotiset ammattilaismessut. Hirveesti oli koneita ja enempi sellaista tuotantopuolen juttua, vähän oli kukkisihmiselle asiaa. Kiva oli kuitenkin nähdä paikka sillä Lepaan kartano ja maatalous/puutarhakoulu on todella iso ja perinteikäs. Upeat puutarhat ja puistomainen alue ja vanhat rakennukset olivat kiinnostavia tutustua. Mutta tuskin tarvitsee näille messuille toiste mennä. Kuvia olisi täältäkin mutta ei onnistu lisääminen tähän kuin tämän.

lepaa.jpg

Eilen kerättiin omenat puista ja huomenna menen viemään ne mehustamoon. Katsotaan miten paljon ja millaista mehua saadaan. Linnut ovat jo kovasti nokkineet omenoita ja kauriitkin ovat napsineet osan joten piti olla nopea että saa sadon itselle talteen. Toki puuhun jäi vielä omenoita eläintenkin iloksi.