Eilen tuli yksi vuosi lisää mittariin. Eihän niitä yleensä ole tullut juhlittua kun sattuu näin lähelle joulua, mutta eipä muutenkaan ole koskaan tuntunut tarpeelliselta. Tänä vuonna synttäripäivä sattui samalle päivälle kun Virpi järjesti kuusenkoristajaiset. Koolla oli vanhoja ystäviä vuosien takaa, me toimme kuusen tietysti tullessamme. -Kätevää kun on oma pieni metsä josta voi kuusen hakea.  Poikakoirat pääsivät mukaan kyläilemään, Pihka jäi kotiin koska Pirjolla oli 5-kuinen sakemanni pentu mukana. Juoksuinen Pihka olisi saattanut olla turhan kärtty sille. Niinpä vietettiin sekä mun synttäreitä että kuusikoristajaisia samalla kertaa. Oli kerrassaan mukava ilta! Pieksu vallan riehaantui leikkimään (ja astumaan) Tilli sakemannia mutta Tillistä oli vain kivaa kun oli sopiva paini-hippa kaveri. Sheltti herrat eivät oikein lämmenneet Tillin lähentymisyrityksille.

Synttärilahjaksi sain kaksi kirjaa: Finlandia voittajan Hurmeen "Niemi" ja Terry Pratchettin "Täyttä höyryä". Mukava joulu tiedossa kun saa uppotua näihin! Joulu ilman kirjoja ei ole mikään kunnon joulu. Tosin sain Kailta myös uuden kännykän kun Lumia zippasi totaalisesti viime viikolla, Kai osti synttärilahjaksi iPhonen. En kauheesti ole Applen fani, en pidä sen politiikasta sitoa kuluttaja omiin sovelluksiin ja rajoittamalla valinnan vapautta. Mutta minkäs teet kun windows puhelimien tuki on lakannut ja samsungista on huono kokemus. Tällä mennään.

Luntakin on saatu ja toivottavasti se säilyy jouluun. Tänään kävin Merin kanssa palloilemassa Jumbossa ja tein siellä heräteostoksen. Jouluvalot ja koristeet olivat alennuksesssa ja ostin pattereilla toimivat jouluvalot, joita voi käyttää sekä sisällä että ulkona. Otettiin metsästä pieni kuusen taimi ja laitoin sen maitotonkkaan kuistin viereen ja siihen uudet valot. Kiva tuli ja oikein jouluinen!

pikkukuusi.jpg