Tämä viikko mennä hujahti treenaten, kilpailuista pidetään vähän taukoa. Oman haasteen viikkoon toi erittäin vaihteleva keli; lunta tuli reilusti, sitten pamahti suojasää ja kohta jälleen kylmeni. Keskiviikkon olisi ollut ot-treenit mutta ne jäi tällä kertaa väliin muiden kiireiden takia. Tottista on treenattu omatoimisesti sisällä ja perjantai-iltana oli vuorossa valkkutreenit.
Koska ruutua ei olla omatoimisesti treenattu (sitä ei oikein mahdu sisällä treenaamaan) niin keskityttiin tällä kertaa siihen. Pihka yritti tarjota kaikelaisia versioita aiheesta, mutta kun laitettiin Pihkan pienet harmaat aivosolut töihin niin rupesi se oikea suorituskin löytymään. Mutta vielä riittää tekemistä ennen kuin liike on valmis. Lisäksi tehtiin kimpassa paikalla oloa ja omatoimisesti kaukoja ja seuraamista. Pihka oli tosi keskittynyt ja rauhallinen, toivon mukaan tämä vire tila saadaan siirrettyä aikanaan toko/rallytoko kisoihin!

Lauantaina oli vuorossa pitkästä aikaan paimennusta! Kyllä oli kivaa! Pihka oli jälleen oma itsensä (jouluinen katastrofi treeni on unohdettu) ja virtaa riitti. Paksu hanki ei oikein innostanut Pihkaa joten parissa kohtaa piti pitää tiukka neuvonpito että sinne hankeen pitää mennä kun käsketään. Mutta sitten kun Pihka teki työtä käskettyä niin homma sujui hienosti ja nostot oli hallittuja ja häkitykset sujui ihan hyvin vaikka lampaatkin oli umpihangessa hiukan nihkeitä. Laitumella oli tallattu polku jossa harjoiteltiin hiukan myös poispäin ajoa ja se sujui oikeinkin hyvin. Varmasti hanki sai Pihkan malttamaan mielensä kun ei tahtonut joutua tekemään töitä paksussa hangessa!

Ja tänään käytiin reippaasti aamulla treenamassa Kain ja Cooperin ja Pihkan kanssa hallilla agilityä omatoimisesti. Tuli kerrattua keinua, joka jostain syystä viime viikonloppuna tökki. Lisäksi putki/pujottelu ja putki/puomi erottelua ja viskileikkausta. Oikein tehokkaat ja hyödylliset reenit. 

pihka_04022018.jpg

Tällä viikolla tuli myös eka kertaa kokeiltua Nurmijären REKO jakelua. Nämä REKOt on paikallistuottajien ruokaa jakeluryhmiä. Usein myös luomua. Kaveri suositteli tätä joten tein tilauksen ryhmän fb-sivulla ja ajelin hirveässä lumimyräkässä Perttulaan Keudan parkkikselle jossa jako oli. Säästä huolimatta porukkaa oli paljon hakemssa herkkuja, suosittua on siis tämä REKO systeemi. Tällä kertaa tarttui mukaan kassleria, kyytön jauhelihaa, luomumunia ja ruislimpun. Tuotteita on tarjolla todella monipuolisesti ja hinnat on minusta kohtuuliset. Kasslerista tehtiin lihapata leivinuunissa ja kyllä tulikin hyvää!  Kotitekoinen leivinuunissa paistettu ruislimppu maistui mainiolta lihapadan kera. Nam! Minusta hienoa, että voi tukea paikallisia tuottajia ja varmasti tulen jatkossakin tuotteita tilaamaan. Jako on kerran kuukaudessa, mikä varmasti on sopiva rytmi, kannattaa ottaa vähän isompi satsi kerralla.

Lauantaina paimennusharkkojen jälkeen nopea vaatteiden vaihto ja menoksi Hesaan, sillä meillä oli treffit Anabelin ja hänen kaverinsa Coran kanssa Alvar Aallon kotitalolla Munkkiniemessä. Alvar Aallon taloon pääsee tutustumaan vain opastetuilla kierroksilla joten sinne piti ehtiä kl 15 kierrokselle. Olipa mielenkiintoista nähdä millaisen talon Alvar ja vaimonsa Aino olivat yhdessä suunnitelleet ja toteuttaneet. Ja todella harjoin näkee kotia joka on säilynyt vuosikymmeniä kutakuinkin alkuperäisessä kuosissa tavaroineen ja kalusteineen! Kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa.
Kierroksen jälkeen ajoimme Ekbergille kahville ja laskiaispullalle. Anabel halusi kovasti nimittäin maistaa laskiaispullaa sillä vastaavaa perinnettä ei Saksassa ole. Tupa oli melko täynnä mutta saatiin sentään rauhallinen nurkkapaikka. Tarjoilija tyttö oli kyllä niin vihreä hommassa, että kun laittoi kahvikuppeja ja kaatoi kahvia niin kaikki istuivat ihan hijaa ja katsoivat toimitusta kun jännitti hänen puolestaan osuuko kahvi kuppiin! Toimitus sujui kunnialla onneksi :D