Keskiviikkona kävin Pihkan ja Rexin kanssa paimenharkoissa. Tai siis Pihka treenasi ja Rex hengaili mukana. Pihkan kanssa harjoiteltiin kujaa, ei meinannu millään sujua se. Pihka kyllä hyvin nyt liikkui suoraan "siitä" käskyllä mutta kun piti siirtää sitä vasempaan tai oikeaan niin se joko sykäisi liian nopeasti tai liian hitaasti kummassakin tapauksessa osa lampaista sujahti rännin ohi. Ja muutenkin lampaat jotenkin olivat yllättävän herkkinä Pihkan liikkeelle, syy selvisi kun huomasin sen yhdessä jumi kohdassa nostavan ylähuulta lampaille eli siis näytti vähän hampaita. Oho! Pihkan "ongelma" on ollut että sillä ei ole ollut kanttia painostaa hankalia lampaita vaan se on mielummin väistänyt joten tämä oli jotain ihan uutta. Eikä se sinänsä ole huono jos se auttaa saamaan lampaat liikkelle (Pihka ei todellakaan pure lampaita) mutta nyt se oli väärä paikka joten siihen piti puuttua. Rex katseli Mervin kanssa laitsan reunalla hommaa, kyllästyi ja otti päikkärit - ei vielä siis kauheesti ole lampaista innostunut.

Perjantaina kävin Elsissä tekemässä ystävän tilaamat kukkakimput hänen poikansa yo juhliin. Tein yhden ison ja kaksi pienempää, väritoive oli keltainen ja oranssi, mikä tähän vuoden aikaan ei ole ihan helpoin toteuttaa. Mutta mielestäni näistä tuli aika kivat ja vastaanottaja oli tyytyväinen, sehän on pääasia.

isokimppu2.jpg

pienikimppu_ke.jpg

Kailta sain valmistujaislahjaksi makro objektiivin kameraan ja sitä piti tietysti kokeilla eri kukkakuviin. Tässä muutama harjoituskuva.

orvokki.jpg

krystanteeminkeskusta.jpg

Perjantaina oli Rexin 3 kk rokotuskäynti. Asioidaan perushoitojutuissa Valjakossa, jossa on hyvä ja mukava henkilökunta. Rex viihtyi eläinlääkärin pöydällä niin hyvin ettei edes huomannu kun piikki pistettiin. Helppoa on elo tämmöisen pennelin kanssa. Rex painaa nyt 6 kg ja on säkäkorkeudeltaan semmoisen 34 cm tienoilla eli alkaa olla Cooperin mitoissa.

Lauantaina Jukka ja Heli kävivät kylläs ja toivat samalla perheeltä saamani valmistujaislahjan päärynäpuu `Pepin`. Illalla urakoitiin Pepi paikalleen paraatipaikalle etupihalle. Savimaahan pitää tehdä tosi iso monttu ja siinä kyllä hiki tuli molemmille, Kaille lapiomisesta ja mulle savimaiden kärräämisestä.

pepi.jpg

Tänään olen siirtänyt taimia kasvihuoneeseen, sinne muuttivat paprikat, kurkut ja tomaatit. Olisin ostanut siemenperunoita mutta puutarhamyymälässä sanoivat että kaikista myymälöistä on perunat loppu. Korona on saanut ihmiset innostumaan oman ruuan kasvattamisesta. Sanoivat ettei muista moista koskaan ennen tapahtuneen että tässä vaiheessa siemenperunat olisi myyty loppuun. No hätä ei ole tämän näköinen, pitää käydä ruokakaupasta ostamassa perunat ja idättää ja tyrkätä maahan. Lähtee ne silleenkin. Lämpimien päivien ansiosta omenapuut ja kirsikat ovat riehaantuneet kukkimaan ja ensimmäisen raparperipiirakan pyöräytin eilen. Nam!

omenankukat.jpg