Oikeastaan pitkästä aikaan viikonloppu meni koiramaisissa puuhissa: lauantaina Pukkilassa jakokurssin toinen kerta, sunnuntaina agilitykisoissa Lahdessa.

Lauantaina jakokurssilla oltiin aika päteviä kumpikin vaikka alkuun jotenkin en taas meinannu päästä sinuiksi lampaiden kanssa ja Pihkakin luisteli käskyistä, mutta kyllä se viime kerran treeni oli jotenkin prosessoitu kun saimme muutaman melko pätevän jaon. Mutta kyllä se vaan on niin että koiran tärkein osaaminen paimennuksessa on pysyä paikallaan silloin kun niin käsketään. Ensi kerralla reenataankin avopellolla... hui!

Kai on ahkerasti rakentanut kasvihuonetta mutta siinä kävi haaveri ja yhdestä ikkunasta meni lasi rikki joten nyt tarvitsee hankkia uusi lasi.  Treeneistä tultuani kokkailin HS:ssä olleen reseptin mukaan myskikurpitsa-kidney papu täytteen torilloille. Tortillat täytettiin tahnalla ja rullaattiin ja laitettiin uunivuokaan. Siihen päälle osa kastikkeesta ja juustoraastetta ja vielä avokadoa, fetaa ja tomaatteja. Ja uuniin. Oli muuten hyviä!

Sunnuntaina piti aamulla lähteä hyvissä ajoin Lahteen agilitykisoihin, mutta Kai oli jotenkin sotkenut aikataulun mielessään ja tulikin sitten kiire. No onneksi ehdittiin kuitenkin vähän ennen kuin Kain rataan tutustuminen alkoi. Kiireestä varmaan johtui että Kai ei oikein keskittynyt eka rataan ja se meni pipariksi. Mutta siitä sisuuntuneena hyppärille lähti hyvin keskittynyt ohjaaja ja koira ja niin sieltä napsahti voitto nolla! Mahtavaa! Pihkan kanssa kirmailtiin myös nolla rata ja sijoituttiin sillä neljänneksi. Pihkan vauhti vähän jälleen yllätti ja jouduin turvautumaan loppuradalla takaaleikkauksiin ja siitä johtuen tuli huono ohjaus ja Pihka teki kuperkeikan radalla. Ihmeen nopeasti se siitä nousi ja jatkoi radan loppuun. Että kaikesta siitä huolimatta neljä sija kelpo ajalla maistui varsin makealta.

Vanhukset oli meillä  matkassa mukana ja kisan jälkeen lähdettiin pienelle päiväretkelle Lapakiston luonnonsuojelualueelle. Eväät läheisestä kaupasta ja menoksi. Lapakisto sijaitsee Nastolassa joten ei tehnyt paljoa mutkaa meidän reitille. Pikokin jaksoi mukavasti suht helppokulkuisen lenkin. Lapakistossa oli aika tiheään taukopaikkoja ja hyvin opastetut reitit. Sen verran paljon oli porukkaa siellä ulkoilemassa että päästiin paistamaan makkarat valmiille tulille.  Sää oli aika pilvinen ja pientä tihkuakin alkoi sataa, mutta toisaalta oli niin lämmin että välillä piti vaatetusta keventää. Paikka vaikutti sen verran kiinnostavalta että varmaan tullaan tänne toistekin.

piko_kai_villlahde.JPGlapakisto1.JPG

Piko pääsi palkintojen jakoon.           Jykevät kaiteet oli tässä.

lapakisto2.jpg

Makkaranpaisto tauko järven äärellä.