Tänään oli viimeinen työharjoittelupäivä. Olikin sitten todella vilkas päivä. Oli konfirmaatio sunnuntai joten paljon haettiin ripille pääseville ruusuja. Lisäksi erilaisia onnittelu kukkia meni paljon. Kaikki kimput jotka oli valmiina myytiin ja tein muutaman lisää, jotka nekin meni lähes heti kun sain ne valmiiksi. Työharjoittelujaksolla olen saanut varmuutta ja rutiinia kukkakimppujen tekoon ja on hieno tunne kun asiakas ihastuu tekemääni kimppuun.  Ja vaikka hiki hatussa siis töitä tehty niin kotona jaksoin vielä puuhata puutarhassa ja samalla otin pitkästä aikaa kuvia puutarhan kukkaloistosta. Tänä vuonna kaikki kukkii aivan valtavasti. Meidän terassin vieressä oleva unkarinsyreeni ei ole koskaan kukkinut niin komeasti kuin tänä vuonna.

syreeni.jpg

Tässä pari kuvaa kurjenmiekoista, ne on todella upeita. Kasvihuoneessa kurkut ovat alkaneet kukkia mutta tomaatit ovat vielä kovin pieniä.

kurjenmiekka.jpgiiris.jpg

Olen myös testannut kasvihuonetta kukkiensidonta työhuoneena ja se oikein sopiva siihenkin.

kukkism%C3%B6kki.jpg

Viikon ohjelmaan mahtui myös ryhmäkasvitentti joka oli varsin haasteellinen, opettaja oli todellakin miettinyt hankalia kasveja tunnistettavaksi. Huh! No onneksi se on ohi. Vielä on kolme päivää koulua ja sen jälkeen pieni kesäloma tiedossa ennen kuin palaan varsinaiseen leipätyöhöni kesälomatuuraajaksi.  Kesälomalla on tarkoitus hioa paimennusta kesälampaiden avulla ja osallistua paimennuskokeeseen. Meidän tämän kesän kesälambit ovat kyllä aivan ihania, iloisesti määkien ne tulevat aina kun kuulevat puhetta ja ovat mukavia myös paimentaa.

kirjavalammas.jpg