Kerrassaan hauskaa että minulla on oikeasti nyt Hiihtoloma! Perinteisestihän minä ollut työpaikoilla se joka on aina vko 8 töissä että lapselliset pääsevät pitämään lomaa lastensa kanssa. Loma sopii tähän kohtaan oikein mukavasti kun on juuri ollut ekat kokeet takana ja kelit ovat kohdillaan. Kai on vallan intopiukeena käynyt hiihtämässä. Myös koirien kanssa on nyt mukava ulkoilla kun hanki kantaa sekä koiria että ihmisiä. Pääsee tappijalatkin tekemään tarpeensa eikä tarvitse hukkua ojaan syvään lumeen.  Tosin meinasivat hukkua kun Kai oli illalla niitä ulkoiluttamassa pellolla ja pöhköt koirat menivät ojaan joka ei sitten kantanutkaan ja humpsahtivat veteen. Onneksi Kai sai kaikki kalastettua kuiville. Jos vaikka nyt oppivat varomaan ojia... Tällä viikonlla on pari kertaa lähtenyt eväitä pöydältä jonkun koiran suuhun, eka kerralla koirien purutikkuja ja toiselle kerralla RuisPuikula pussi. Epäilys kohdistuu Cooperiin sillä se on ainoa jolla on taipumus pöydiltä varasteluun. Niinpä viritin riistakameran kuvaamaan kuka pöydältä käy varkaissa ja Cooperhan se oli. Seuraavaksi viritin ansan; laitoin tyhjän pullapussin pöydän reunalle ja sen päälle pieniä ja pari isompaa lusikkaa löyhästi niin että kun Cooper nykäisee pussin alas niin lusikat tippuvat samalla. Ja niin siinä oli käynyt, lusikat löytyivät lattialta.
Olisikohan se ollut riittävä opetus Cooperille? Saas nähdä.

cooper_varkaissa.jpg

Eilen oli paljon ohjelmaa, koulupäivä onneksi loppui jo puoli kaksi, joten ehdin hyvin huristella Hyrylään työpaikalle. Hyrylän konttori oli viimeistä päivää auki ja pidettiin henkilökunnan kesken pienet läksiäiset. Oli kiva vaihtaa kuulumisia kaikkien kanssa. Suurin osa siirtyy Keravalle, kuten minäkin kun kesällä palaan sorvin ääreen. Lähdin pippaloista hyvissä ajoin sillä illan ohjelmassa oli vielä toko treenit. Pihkan kanssa on nyt teemana tehdä paria liikettä kummatkin eri kohdissa niin että niissä on aina siirtymä jossa sanon mitä seuraavaksi tehdään. Ja tätä toistetaan niin kauan että Pihkan vire laskeutuu sopivalle tasolle. Nyt tehtiin liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo liikkeet, uudestaan ja uudestaan. Alkuun näytti että Pihka ei osaa mennä liikkeestä maahan, aina tarvitsi kaksi käskyä, mutta lopulta se malttoi keskittyä ja se alkoi sujua. Luoksetulot olivat hyviä koko ajan. Lähdettiin pois treeneistä kun Pihkan vire oli sopivalla tasolla. Toinen asia mihin keskityn toko treeneissä on se, että teen kaiken hyvin rauhallisesti ja varsin hitaasti, jotta Pihka joutuu keskittymään ja rauhoittumaan minun ohjaukseeni. Tämä ei ole olleenkaan helppoa minulle kun olen tottunut tekemään toko liikkeet reippaalla tempolla.

Lämmin ja aurinkoinen sää on hellinyt myös tänään. Kai lähti hiihtämään ja minä lähdin koirien kanssa pellolle kävelemään. Napsin samalla joitakin kuvia koirista. Ulkoilun jälkeen lähdin Pihkan kanssa paimennustreeneihin Pukkilaan. Kerrassaan nautinnollista treenata ihanassa aurinngonpaisteessa! Onneksi olin älynnyt laittaa aurinkorasvaa naamaan sillä varmasti olisi naama palanut. Tehtiin Pihkan kanssa vasen-oikea harjoitusta pyörössä. Tällä kertaa kuitenkin niin, että Pihka ja lampaat olivat pyörön sisäpuolella ja minä ulkopuolella. Minä en saanut käyttää mitään avustavia eleitä vaan Pihkan tuli totella vain sanallista käskyä. Alkuun se ei oiken sujunt ja Pihka protestoi vahvasti apujen puuttumista, mutta kyllä se siitä alkoi lutviutua kun se sai ajatuksesta kiinni ja malttoi keskittyä. Lopuksi tehtiin vielä vähnä perusharjoitusta eli lauman nosto ja kuljetusta. Näistä treeneistä jäi hyvä mieli meille molemmille. Nyt on hyvä jäädä lomalle, tosin yksi tentti pitää vielä lomalla suorittaa.

hippa1_16022019.jpg

hippa2_16022019.jpg

Viikon kukkaharjoituksista olen tehnyt kukkablogiin päivityksen.

s%C3%A4vyvati.jpg