aamusomero.jpg
Aamu Somerolla

Viime torstaina oli ohjelmassa UPK:n järjestämät paimennuskokeet. Toki tiestin että ei oltu riittävästi harjoiteltu mutta mentiin sinne kuitenkin kokeilemaan. Helteen takia kisat alkoi jo kuudelta aamulla, eli paikalla piti olla puoli kuusi. Niinpä reippaana pakkasin Pieksun ja Pihkan kyytiin kl 4 ja eikun nokka kohti Someroa. Ensin oli 3-luokkalaiset ja sitten minä ainoana 2-luokkalaisena. Heti jo rataan tutustuessa tiesin että aloitus on radan vaikein kohta. Siinä pitää ottaa lampaat ulos häkistä ahtaassa paikassa jossa niillä on veto molempiin suuntiin. Ja niin siinä sitten kävi että kun pistin Pihkan sivuun torppaamaan toisen vetosuunnan ja lähdin vetämään itse lampaita toiseen suuntaan, Pihka ei malttanut pysyä paikallaan vaan nousi ylös ja sai liikkeellä lampaat lähtemään minun ohi karkuteille. Että se oli sit siinä. Hyvä esimerkki kuinka ehdottoman tärkeää on että koira tottelee käskyjä just eikä melkein.  Esikokeessa Pihka pääsi vähän avustamaan varikkotyössä ja lopuksi purettiin porukalla rata. Ja sen jälkeen saatiin herkullinen talkoolounas. Ruoka maistui ehkä vähän liiakin hyvin sillä kun lähdin kotiin ajamaan niin rupesi kyllä armottomasti väsyttämään. Ja niinpä sitten olin vähän huolimaton ihan tuossa lähes kotikulmilla ja auton rengas osui liikenneympärän rotvalliin ja niinpä se rengas hajosi siihen osumaan. Eikun hinausautoa tilaamaan, Anabel oli sillä aikaa ehtinyt jo meille joten soitin hänet myös hätiin. Ystävällinen hinausautokuski vei auton Klaukkalaan rengasliikkeelle ja minä ja koirat ahtauduttiin Anabelin kyytiin ja seurattiin perässä. Kun uusi rengas oli saatu alle niin nopeasti pakkaamaan ja jälleen tien päälle. Nyt nokka kohti Savonlinnaa.

Päivän ikävät jutut huuhtoitui saunan lämmössä ja järvessä viilentyessä.

h%C3%A4lv%C3%A4.jpg

Turistina Savonlinnassa ja Punkaharjulla

Perjantaina oli jälleen aurinkoinen hieno sää joteTn lähdettiin näyttämään Anabelille  Savolinnan nähtävyyksiä. Käytiin tutustumassa Olavinlinnaan opastettulla kierroksella, käveltiin Linnakadun kautta torille lounaalle. Kai ja Anabel söivät muikkuaterian ja minä tietysti lörtsyn. Hetken torilla pyörittyämme lähdettiin pienelle laivakierrokselle Savonlinnan ympäri. Kiva oli nähdä uusi Laitaatsillan silta järveltä käsin. Turisteilun jälkeen palattiin Kerimäelle, toki käytiin vielä katsomassa puukirkko sisältä ja vähän tankkaamassa eväitä. Loppupäivä leppoisaa oleilua, saunomista ja uintia.

Lauantaina satoi varsin reippaasti mutta reippaita oltiin mekin, jätettiin vanhukset nukkumaan ja otettiin juniorit kyytiin sekä sadevarusteet ja lähdettiin ulkoilemaan Punkaharjun vanhalle harjutielle. Onneksi sade hiukan hellitti ja tehtiin kiva lenkki koirien kanssa. Sen jälkeen oli tietysti kahvi aika ja niinpä käytiin katsomassa miltä Valtionhotellissa eli nykyisessä hotelli Punkaharjussa näyttää Saimi Hoyer tekemien muutosten jälkeen. - Nähtiinpä "lady of the house" itsekin...

Hyvällä maulla oli hotelli päivitetty. Oikein viihtyisää. Kahvin jälkeen mietittiin minne mentäisiin lounaalle ja todettuamme että Luston lounas "tilliliha" ei oikein napannut, päädyttiin Kruunupuiston Inkeritaloon. Siellä oli sienikeitto lounas ja sen päälle kun vetäistiin vielä vohvelit mansikoilla niin kyllä oli kupu ravaittu. Hieno mesta oli sekin, omintakeisesti sisustettu.
Eka kuvassa hotellissa kahvilla ja tokassa ihasteltiin Inkeritalon värikästä sisustusta.

valtiohotelli.JPGinkeritalo.JPGpihkaveneessa.JPG

Illalla vähän sade hellitti ja käytiin ajelemassa veneellä Puruvedellä. Ja tietysti sitten sade alkoi uudestaan joten loppuilta meni rattoisasti saunoen ja korttia pelaten.
Sunnuntaina lähdettiin hyvissä ajoin Anabelin sekä Pihkan ja Pieksun kanssa ajamaan takaisin etelään, sillä iltapäivällä oli tiedossa ruuhkaa paluuliikenteessä. Matkalla poikettiin vielä Mikkelissä Kenkäverossa lounaalla. Se on kyllä aina yhtä kaunis paikka, varsinkin kukkaistutukset on kyllä huikeat.

kenk%C3%A4veronpenkki.jpg

Jonkun verran Lahden tiellä oli ruuhkaa mutta ei onneksi niin että hermo olisi mennyt.  Mukava reissu turisteilla tutuilla vanhoilla kotikulmilla. Joskus tälleenkin. Kotona odotti viinimarjat poimjaa joten eikun pää pensaaseen ja mehumaija porisemaan.