Torstai-iltana käytiin piiiiitkästä aikaan Tavastialla konsertissa, kyseessä oli Paul Oxley's unit bändin jäähyväiskeikka. Bändi pisti pillit pussiin lopullisesti 40 vuoden jälkeen. Bändi oli silloin 80-luvun alkuvuosina supersuosittu ja sen jälkeen vaihtelevasti tehnyt levyjä ja keikkaa, aika harvakseltaan. Yleisö oli tietysti sitten enempi 50 + sakkia ja meno sen mukainen. Mutta bändi veti hyvin, laulaja Paul Oxely oli hyvässä vedossa, heitti paljon tarinaa biisien välissä ja tunnelma oli iloinen vaikka jäähyväiskeikasta oli kyse. Epämääräisestä kännykuvasta näkyy että siellä on mukana myös yksi punlettinen Läntinen. Se oli näköjään tullut kuokkimaan bileisiin ja pääsi encoreen kuoroon laulamaan.

pauloxley.jpg

Tänään harjoittelin kotona surulaitteen tekemistä, se on yksi näyttöön tulevia tehtäviä. Kävin ostamassa Liiteristä halpoja ruusuja ja nipun oksaneilikkaa. Tällä kertaa voin sanoa että että hinta ja laatu korreloivat todellakin. Oksaneilikat olivat aivan vänkyröitä ja osa kukista jo ruskettuineita. Ruusut olivat selvästi ottaneet osumaa ja/tai vettä sillä terälehdet olivat jo menossa huonoksi. Eipä siellä Liiterissä taidetta panostaa/osata kukkien käsittelyä. Että kyllä itse omaan maljakkoon ja varsinkin viemisiksi todellakin haen kukat erikoisliikkeestä eli kukkakaupasta. Olisi todella noloa viedä tuommoisia kukkia jotka ovat jo valmiiksi kuoleman kielissä. Tähän harjoitushommaan ne toki olivat ihan passelit.

surulaite_liiteri.jpg

Iltapäivällä hurautin Stadiin ja Amos Rexiin. Kai tuli suoraan sinne töistä ja näin kätevästi ilman viikonlopun ruuhkia ehdittiin katsoa näyttely rauhassa. Toki oli siellä porukkaa mutta ei ruuhkaksi asti. Ja siis kävimme katsomassa Birger Carlstedtin "Kultainen kissa" näyttely. Carlstedt ei ollut minulle ennestään tuttu joten oli mielenkiintoista nähdä tämä hänen koko uraansa esittelevä näyttely. BC oli modernismin edellekävijä ja monipuolinen lahjakkuus ja tuo Kultainen kissa eli Le Chat Doré oli hänen suunnittelemansa funkkiskahvila. Näyttelyyn on tehty hänen piirustusten mukaan vastaava kahvila aivan silloisen kieltolain tunnelmissa. Näyttelyssä näkyy kuinka BC kokeili monia eri taidesuuntia ennen kuin keskittyi abstraktismiin. Esillä on muutama hänen suunnittelema huonekalu, matto ja ryijy. Hänen suunnitteli myös teatteri lavastuksia ja pukuja. - Hieno näyttely jälleen kerran Amos Rexissä! Kannattaa ehdottomasti tutustua!

lechatdore.jpg

IMG_4092.jpg

IMG_4093.jpg

IMG_4094.jpg

Pyhäinpäivää menee minulla töissä joten mitään ihmeellistä ohjelmaa ei ole tiedossa. Sunnuntaina sitten kirmaillaan pitkästä aikaan agilitykilpailuissa. Eilen ja tänään otin pikkuisen Pihkan kanssa takapiha aksaa että olisi edes vähän jotain tatsia hommaan. Saattapi kyllä olla että siitä ei ole mitään apua, mutta se nähdään sunnuntaina.