Lauantaina oli kolmas kerta jakotreeniä Pukkilassa. Koska säähemmot olivat luvanneet kylmää säätä ja kovaa tuulta niin olin varustautunut mielestäni kunnolla monta kerrosta vaatetta ja toppatakki, kaulaliina ja hanskat. Tuuli oli toooodella jäätävä ja kova tai ehkä siihen ei vaan ole vielä tottunut. Kylmä oli. Neljä tuntia kun hengailee avopellolla tuossa tuulessa niin mikään vaate ei ole tarpeeksi. Ainoastaan kun pääsi itse pyörimään Pihkan ja lampaiden kanssa niin kylmä ei tuntunut.

Edelleen minusta oli hankalaa lukea lampaita ja löytää se oikea kohta ja ajoitus milloin aloittaa jakaminen. Sillä jakamisessahan on olennaista että itse alkaa tehdä jakoa eli tilaa johon koiran pyytää tulemaan. No alkoi se ehkä paremmin sujua. Alkuun vähän jännitin pellolla jakamista mutta itse asiassa minusta se oli helpompaa koska nyt lampailla ei ollut vetoa minnekään ja ne jäi mielellään syömään paikoilleen. Pihkan kanssa meidän täytyy harjoitella nimenomaan oikealle päin tehtävää jakoa koska sen verran tokoa on Pihkan kanssa tehty että sille oli henkisestä vaikea kiertää oikealle puolelle ja aloittaa siitä poispäin ajo. Vasemmalle tämä kävi aivan sujuvasti.

Seija Veltheim napsi muutaman kuvan treeneistä, kiitos siitä!

jakokurssi3B.jpg

Alla olevassa kuvassa onnistunu jako ja sen jälkeen neuvotellua oikealle puolelta poispäin ajon aloitus.

jakokurssi3C.jpg

Näin hienosti Pihka kuljettaa lampaita.

jakokurssipoisp.jpg

Kotona oli ihana mennä saunaan lämmittelemään, ilman saunaa en varmaan olisi koko iltana saanut luita lämpimäksi.

Sunnuntaina tuuli oli siedettävämpi joten päivä meni puutarhahommissa. Sen verran yöllä ollut pakkasta että lehdet olivat aika rapsakoita haravoitavia. Mukavampi niin kuin märkien lehtien haravointi. Samalla istutin pariin ruukuun tulpaaneja ja lumikelloja, Viherpiha -lehdestä nappasin tämän idean. Keväällä saa nauttia - toivottavasti - aikaisemmin tulppaanien kukinnasta kuin yleensä. Monen tunnin haravointi tuntui selässä ja osa jäikin seuraavaan viikonloppuun, omena- ja luumupuille jänösuojat ja karhunvatukoille narutuet. Siinä se päivä menikin.