Tänään oli meidän kesän yksi tärkeistä päivistä sillä osallistuimme paimennuskokeeseen kahden vuoden tauon jälkeen. Viime kesänä oli tavoite kisata mutta kun tuli se kuuluisia lammaskolari niin siinä meni koko kausi pipariksi. Tosin Pihka pääsi treenaamaan Anne-Marian kanssa mutta minähän olin poissa pelistä lähes koko vuoden. Joten jännitystä oli aika paljon ilmassa kun Somerolle kurvattiin. Kisat oli UPK:n eli Unkarinpaimenkoirien järjestämät ja siten osallistujissa oli useampi pumi. Valitettavasti yhtään mudia ei ollut ilmoittautunut. Päivä oli erittäin sateinen mutta onneksi iltapäivällä kun oli meidän luokka vuorossa niin sade oli vähäistä. Sade teki lampaat aika rauhallisiksi ja meidän homman hiukan helpommaksi. Ykkösluokkaan oli ilmoittautunut neljä koirakkoa. Ensimmäisenä 1-luokan aloitti Helena ja pumi Bojo jotka tekivät todella hienoa rauhallista työtä, sellaista zen-paimennusta. Sitten oli pari aussia joiden radat oli hiukan vauhdikkaampia. Me oltiin viimeisiä. Rata sujui varsin hyvin vaikka Pihka hiukan painoi liikaa lampaita ja jouduin useasti siitä muistuttamaan. Itse vähän mokasin laidunnusosiossa ja lähdin lampailta liian nopeasti joten ne valuivat koiraa kohti ja jouduin tekemään uudelleen. Harmitti tuo moka, josta onneksi ei paljoa miinusta tullut. Pihka ei oikein halunnut istua märällä nurtsilla joten jouduin käskyttämään siitä useammin. Näistä käskyttämisistä ja tottelevaisuudesta tuli miinuksia. Kehuja saatiin Pihkan hallitusta työskentelystä, hyvästä lampaan kiinniotosta ja Pihkan erinomaisesta tasapainosta ja aktiivisesta työskentelystä. Kokonaispisteet 64 p (max 75p) ja ERI ja toinen sija! Pihka on nyt siis PAIM1 ja seuraavaksi kisaamme 2-luokassa! Huippua!

PAIM1.jpg

Muuten viikon aikana alkoi meidän agility valkkuryhmä (valmennusryhmä) ja meillä oli kerrassaan erinomaiset ekat treenit. Hirmuisesti ollaan menty eteenpäin ja sujuvuttaa on tullut. Kotiläksynä työstetään putkiin menoa siten että lähetyksen jälkeen lähden eri suuntaan. Näistähän Pihka on viime kisoissa ottanut kieltoja eli kääntynyt takaisin putken suulta kun minä liikun toisaalle.

Puutarhassa on syksy ja tyrnin marjat ovat kypsiä poimittavaksi. Perjantaina ehdin pienen satsin kerätä ja nyt täytyy odottaa että sateet lakkaavat ennen kuin jatkaa. - Ja toivotaan että ehdin ennen lintuja. Sadosta näyttäisi tulevan runsas.

tyrnioksa.jpg

Postimyynnistä tilaamani kukkasipulit saapuivat ja odottavat ilmojen viilentymistä ennen kuin laitan ne maahan.