Viime keskiviikkona meidän valkkuryhmää koulutti Inkilän Leena, joka kävi jokaisen kanssa kunkin omat spesiaali treenit. Mie olin esittänyt toiveen että katsottaisiin miten alkaisin opettamaan Pihkalle juoksukontaktit eli RC:t A:lle. Puomin ajon jatkossakin pitää pysärinä, mutta kun Pihkalla alkaa ikää tulla niin juoksari voisi olla kroppaa säästävämpi.

Mietittiin mikä opetus tapa sopisi Pihkalle parhaiten ja päädyttiin kehikolla opettamiseen. Eli  kontaktin mallinen rimakehikko, johon koira opetaan osumaan juostessaan. Tätä on Pihkalle aikoinaan vähän opetettu joten sillä on jo ajatus mitä pitäisi tehdä. Se sujuikin hyvin ja aika pian siirrettiin kehikko A:lle. A laskettiin hyvin loivaksi ja sitten juoksutettin Pihkaa alasmenon yläosasta kehikon kautta  alas  siten että Leenalla oli namit etupalkkana. Alku sujui aika hyvin mutta kun vauhti nousi niin Pihka alkoi loikkia kehikon yli. Joten kotiläksyksi kehikon vahvistamista ja häiriön kestoa. Tämä on meidän talven projekti, pikkuhiljaa lähdetään rakentamaan juoksaria. Kisoissa edelleen tietysti mennään 2on2off kontakteilla.

Viikonlopulla pidettiin perjantai vapaapäivä ja lähdettiin jo torstai-iltana ajamaan Savonlinnaan. Matkalla pimeä maisema muuttui ihanaksi lumiseksi talven ihmemaaksi. Pikkupakkanen ja kuutamo vain paransi tunnelmaa. Perjantaina oli kiva nauttia koirien kanssa ulkoilusta Kellarpellon erinomaisilla lenkkipoluilla. Harmaakin on kaunis väri!

pihka_lumiranta.jpg

Viikonloppu meni sukkelaan sukuloidessa ja tuttuja moikatessa. Näin myös pitkästä aikaan Svean pojan Nipan, josta on kasvanut oikein komea sheltti herra. Nipan korvat tosin ovat topakasti pystyssä, joten näyttelytähteä siitä ei tule,mutta sehän ei koiraa pahenna.