Vaikka monena kertana olen kirjoittanut että teen pihahommia niin niistä ei vaan tule loppua. Osin siksi että pitää sitä muutakin tehdä ja toiseksi vähän väliä sataa joten hommiin tulee taukoa väkisinkin.

Tänään Pihka ja Kai lähtivät JAU:n seuramestiksiin ja minä jäin Cooperin kanssa tekemään niitä puutarhahommia ja vähän myös koulujuttuja. Istutin loput tulppaanit ja lumikellot kukkapenkkiin, kaivoin narsissit ylös ja siirsin uuteen penkkiin puutarhassa. Nostin amarylliksen kukkapenkistä ja laitoin odottamaan joulua varastoon. En ole aiemmin kokeillut amarylliksen kukittamista, joten jännittävä nähdä onnistunko.

71845825_3002816836400048_46640026285129

Pihka ja Kai onnistuivat sillä aikaa hienosti kilpailevien medien luokassa puhtaalla nolla radalla ja sijoittumalla kolmanneksi. Palkintona on kolme ilmaista starttia JAUn kisoissa sekä kukkakimppu. Joten kannatti lähteä kisaamaan! Ja Kai pääsee nyt sitten vielä Pihkan kanssa kisaamaan koska ilmaiset startit ovat koirakko kohtaiset.

Metsässä on käyty ja suppiksia saatu, tänä syksynä meidän metsässä on yllättävän paljon suppiksia. Niitä on pakastettu ja kuivattu uunin päällä talven iloksi. Oman sadon tomaatit on kypsyneet hyvin ja ne ovat parhaimman makuiset tomaatit ikinä tietysti. Naapurilta saatiin viinirypäleitä, sato oli niin runsas etteivät ehdi itse syödä kaikkea, tietysti mielellämme autamme syömisessä! Ja samalla keräsin heidän pihaltaan vaahteran lehtiä ja ajattelin kokeilla vaahterakranssin tekoa. Saas nähdä kuinka onnistuu se.  Joten pientä puuhaa koko ajan työharjoittelun ja opintojen ohessa.

syksypotretti_02102019.jpg