Juhannus meni hujauksessa Itä-Savossa auringosta nauttien perheen kera. Toki käytiin myös kirmailemassa hiukan agilityä perinteikkäässä Jussin juoksut agilitykisoissa Tanhuvaarassa. Tänä vuonna kisat olivat kasvaneet sen verran suuriksi että savonlinnalaiset olivat saaneet talkooapua naapurista mikkeliläisiltä MAH:ilaisilta. Tiina (Taikan omistaja) meni Pihkan kanssa hyppyradan ja minä agilityradan. Tällä kertaa ei tuloksia tullut mutta hauskaa oli sekä ohjaajilla että koiralla ja sehän on pääasia. Myöskään Kai ja Cooper eivät tällä kertaa tuloksilla juhlineet. Kiva oli nähdä tuttuja ja nauttia rennosta kisatunnelmasta. Aikaa ehdittiin viettää myös Hälvässä jossa paras paikka oli järvellä hirveän itikkainvaasion takia. Ja kun on päivän järvellä auringossa niin naamahan siinä palaa. Minä kävin jopa järvessä - saunasta käsin tosin. Liian kylmää oli vielä minun makuuni vesi. Uusinta yritys sitten lauantaina Ahvensalmella jossa vesi oli selvästi lämpimämpi. Ei mennyt himoksi vielä sielläkään. Koirat sen sijaan saivat uida useampaan otteeseen ja Cooperinkin uimataidot ovat selvästi kehittyneet. Vaikka ei siitä mitään uimahullua taida tulla. Sunnuntaina käytiin siskon kera syömässä lettuja Kalliolinnan kahvilassa Kasinon saarella ja kiertelemässä Linnankadulla. Matkalla tarttui paikallisesta divarista mukaan pari vanhaa dekkaria kesälukemiseksi. Vähän on ollut lukemisen puute vaikka pitäisi lukea rikkakasvi tenttiin, mutta nämä aloitan kunhan tentti on ensin hoidettu pois alta. -Maanantaina kävin äipän kanssa pyörähtämässä kaupungilla alennusmyynti kierroksella ja tarttui sieltä mukaan muutama juttu. Kuten hauska vanhan tyylinen matto. Parasta on tehdä hauskoja löytöjä.

Tässä vähän kuvasatoa reissusta.

lettukahvit.jpg
Kalliolinnalla lettukahvilla.

juhannus2019.jpg
Hälvä ranta

pihkaui.jpg
Pihka on jo pätevä uimari

linnutui.jpg
Vesilinnun pesue

rantavahti.jpg
Rantavahti

neela.jpg
Neela

koirientammi.jpg
Vanhojen koirien muistotammi on kasvanut jo näin isoksi

Kotona on tehty rästihommia, kuten maalasin vihdoin kasvihuoneen sisältä valmiiksi, laidun on niitetty kiitos Hannun ja Kain, kukkapenkki siivottu rikkakasveista, luettu tenttiin... - ja kokeiltu uusia ruokajuttuja. Nimittäin pak choit ovat kasvaneet hurjan suuriksi ja niinpä piti kokeilla miltä ne oikein maistuu. Ei hullumpaa joskaan ei mitä tajunnan räjäyttävää makukokemusta. Aika neutraalinmakuisia. Ja sitten kokeiltiin varhaiskaalin grillausta (nythän on muotia grillata melkeinpä mitä vaan). Mielummin jatkossa syön kaalin perinteiseen tapaan, ei minusta ollut hyvää grillattuna.
Ja niin ahkeria ollaan oltu että on saatu jo mansikatkin pakkaseen! Yllätävän kohtuuhintaisia ovat mansikat jo näin sesongin alkumetreillä. Hyvä niin!