Ja se ei ole mikään uutinen. -Tuli vaan tuo mieleen jälleen, kun vihdoin meidän valkkuryhmän (JAU:n valmennusryhmä) ohjatut treenit alkoivat keskiviikkona. Koutsina meillä on Ville Liukka, joka oli laittanut etukäteen vastattavaksi melkoisen kyselypatterin ja siinä piti miettiä koiran osaamista, vahvuuksia ja samat ohjaajan.. -No huh!  Tehtiin treeneissä ekaksi hyppäri pätkä kaikki vuorollamme ja sen jälkeen agilityrata pätkä. Minähän en edelleenkään voi juosta joten tehtiin pätkissä siten että pyrin minimoimaan omat askeleeni. Ja koska ei ole tullut opetettua Pihkalle mitään Tumanova ohjausta niin eihän se ollut ihan helppoa vaikka Pihka ihan mainiosti hakeekin esteitä. Hyppäri meni varsin sujuvasti kun löysin itse oikeat ohjauskuviot. Toka kierroksen agilitypätkä ei sit enää sujunutkaan yhtä hyvin. Pihka kertakaikkiaan hermostui ja kuumeni liikaa kun se ei ymmärtänyt mun erilaisia ohjausyrityksiä ja hidasta kävelyä. Näki kuinka sillä oikein savu nousi korvista.. - Voi Pihka parka! No Pihka oli myös errrittäin innokkaalla päällä kun se nyt sattuu rakastamaan agilityä ja viime kuukausina sitä on harrastettu varsin vähän. - Ja kun sitä nyt pääsi vetämään ihan radan tapaista niin kyllähän siinä pieni kiituri (joka nyt karvat tiputettuaan näyttää lähinnä kuivan kesän oravalta) vallan riemastui.

Kotona ollaan tehty pikkuisen takapiha aksaa lähinnä hyppytekniikkaa (lihasjumppaa) ja nyt ohjelmaan olen ottanut paremman puomin kontaktin. Se on ollut Pihkalla hyvä mutta jostain on nyt putkahtanut semmoinen probleema että se alkaa himmailla alasmeno kontaktilla. Joten tehoharjoitusta siihen.

tn_sianselka.JPG

Yritin ottaa kuvan Pihkan hyppytekniikka harjoituksesta. Ei onnistunut kovinkaan hyvin mutta idean siitä näkee. Kyseessä on ns. sianselkä (tuo kolmen hypyn ryhmä) jossa koiran tulee koota itsensä hyvin ja ponnistaa takaosalla.

Tässä aika hyvin onnistunut kuva Cooperista. Vaikka se on myös Pihkan tapaan tiputtanut aluskarvan niin kyllä se melko karvaiselta näyttää vieläkin.

tn_coopersyksy.JPG
Salaisuus miten sain näin hienon seisonta kuvan Cooperista on tässä:

tn_pikoluu.JPG

Eli Coo kyttäsi Pikon herkkuluuta....