Viimeinen lomaviikko on mennyt enimmäkseen hellettä pidellessä. Pikkuisen pihahommaa ja paimennusta, uimassakin käyty. Kirjoja onkin tullut luettua taas vaihteeksi vähän ahkerammin kun se ainoa asia mitä helteellä joten kuten jaksaa tehdä. Ja paimennukset on menneet hyvin, ollaan keskitytty Pihkan vasen-oikea käskyjen kunnolliseen ottamiseen niin etten anna mitään ohjausapuja vaan Pihkan tulee osata sanallinen käsky tosi hyvin ja lähteä isolle hakukaarelle. Pihkalla on tullut pikkuisen sellainen tapa että lähtee oikein kaarelle mutta lähtee liian aikaisin vaikuttamaan lampaisiin ja kaartaa sisäänpäin. Joten sitä fixattiin kuntoon. Ja stoppeja. Pihka oli sitten edellisviikon treenien funtsinu asiaa mielessään sillä tällä viikolla treenit sujuivat ja minulla oli pieni tottelevainen paimenkoira mukana. - Myös stopit toimivat täsmällisesti joten jotain on tapahtunut... - kenties joku on käynyt salaa asentamassa "kiltti paimenkoira 3.0" sovelluksen koiraani? En valita, ollapa tämä pysyvä olotila.

Puutarhaan käytiin ostamassa pari saskatooni tainta sekä valkoinen jalosyreeni pikkuterassin viereen. Saskatoonit laitettiin marja-aronioiden viereen täydentämään aidannetta tielle päin. Syreenin olisi tarkoitus olla pienenä tuulen suojana pohjoistuulelle joka ikävästi usein puhaltaa juuri tuohon terassin kulmalle. Pihalta on nyt ollut kiva poimia tuoreita kukkia sisälle maljakkoon piristämään, samalla kun käy kastelemassa istutuksia. Ja sitä kastelu hommaa onkin riittänyt.  Alla olevassa kuvassa kimpussa on vain kuunlijojen kukintoja, keräsin ne pois että hostat paremmin käyttävät energian kasvamiseen eikä kukintaan. Vähän sekava kimppu mutta samalla hauska.

hostankukat.jpg

Ja tässä kehäkukkien kaverina kuunliljan lehtiä.

keh%C3%A4kukkakimppu.jpg

Salkoruusu on vihdoin aloittanut kukinnan seinustalla. Pelkäsin että se oli liikaa kärsinyt kuivuudesta kastelusta huolimatta mutta onneksi ei sentään.

salkoruusukeltainen.jpg

Kuistilla olleet orvokit alkoit olla niin ränsistyneitä (ihmeen kauan ne kestikin!) että vaihdoin ne näihin tähtisilmiin.

kukat_pihka.jpg

Tänään oli hiukan siedettävämpi sää aamulla, jopa pilvinen, joten lähdettiin pienelle retkelle Halkolammelle koirien kanssa. Kyllä oli mukavaa, alkuun ei siellä ei ollut juurikaan muita joten saatiin nauttia luonnon rauhasta keskenämme. Koirat ja Kai uivat ja sen jälkeen istuttiin nauttimassa pienet retkieväät. Cooperin uimataito on hurjasti edistynyt, eikä se ole sellaista koomista räpistelyä enää. Polulla nähtiin meno että paluu matkalla samassa kohtaan aivan piki musta kyy luikertelemassa, onneksi koirat eivät sitä huomanneet.

halkolammella.jpg

 

-Tylsää että huomenna pitää jo lähteä töihin. Nämä laiskat kesäpäivät on vaan niin mukavia. Ja pienet retket. Ja ilman aikatauluja eläminen. No, lompakko kyllä kertoo jo että olisi aika mennä töihin, että kaipa se työmotivaatio sieltä jostain huomenna löytyy.